Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Digitale balie / P / Parkeren voor bewoners; vergunning

Parkeren voor bewoners; vergunning

In een aantal gebieden van Sittard-Geleen is vergunningparkeren van toepassing. Afhankelijk van het gebied met vergunningparkeren waar u woont kunt u een kentekenvergunning, bewonersvergunning of bewonersabonnement aanvragen.

 

Wat is het verschil?

- een kentekenvergunning is van toepassing in een gebied met vergunningparkeren buiten het centrum. De voorwaarden kunt u lezen op het aanvraagformulier, tevens kunt u op het aanvraagformulier lezen of in uw straat vergunningparkeren van toepassing is;

 

- een bewonersvergunning is van toepassing in het centrum van Sittard of Geleen. Voor beide centra is er een apart aanvraagformulier met voorwaarden en welke straten een bewonersvergunning van toepassing is: aanvraagformulier Geleen en aanvraagformulier Sittard.

 

- een bewonersabonnement kunt u alleen aanvragen in stadsdeel Geleen in parkeergarage Groenstraat, aanvraagformulier Geleen

Om voor een bewonersvergunning of kentekenvergunning (afhankelijk van het gebied) in aanmerking te komen, moet u:

  • (afhankelijk van het adres) geen parkeergelegenheid hebben op eigen terrein
  • in het bezit zijn van een auto
  • het kenteken op uw naam en woonadres geregistreerd staan
  • wonen in een gebied van vergunninghouders of betaald parkeren.

 

Afhankelijk van het adres worden één of meerdere vergunningen verleend. Er zijn maximaal 3 kentekens mogelijk per vergunning.

 

Lees ook de algemene voorwaarden voor bewonersparkeren.

Aanvragen

Aanvragen

 

U kunt - op afspraak - terecht in de Stadswinkel Sittard-Geleen.

Afspraak maken telefonisch button

  

Verlengen
Uw vergunning is altijd geldig voor het lopende kalenderjaar. Als u de parkeervergunning niet opzegt, wordt deze automatisch verlengd per 1 januari van het nieuwe jaar. Wij sturen de nieuwe vergunning per post. U hoeft hiervoor niet naar de stadswinkel te komen.

 

Opzeggen 

Uw vergunning kunt u op elk moment schriftelijk of via parkeerservice@sittard-geleen.nl opzeggen. Dat hoeft niet voor de 1e van een maand of kwartaal.  Het vignet (en indien van toepassing de bijbehorende slagboompas) moet binnen 5 dagen na de opzegdatum ingeleverd worden.

Indien het vignet en evt. slagboompas niet retour wordt gestuurd, wordt € 75,00 in rekening gebracht.

 


Uitgelicht


Zoeken