Actualisatie Centrumplan Geleen

Op 8 juli 2015 heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel tot Actualisatie Centrumplan Geleen. In deze actualisatie wordt de “Visie Stadshart Geleen” (2004) en “Integrale Aanpak Stadscentra Sittard en Geleen” (2013) aangepast aan de gewijzigde omstandigheden. Voornaamste opgave zal zijn het weer gezond maken van het centrum van Geleen, passend bij schaal en maat van het vastgestelde profiel.

Aantrekkelijke openbare ruimte
Een praktische en comfortabele inrichting van de openbare ruimte vergroot de aantrekkingskracht en verblijfskwaliteit van het winkelcentrum van Geleen. Hiervoor willen we o.a. meer groen aanbrengen.

Galfetti
Zo is er afgelopen maanden gewerkt aan de herinrichting van de openbare ruimte rondom het 'Galfetti gebouw' waarin de Hema is gehuisvest. De ruimte rondom het gebouw wordt gebruikt als terras. De hagen en bomen zorgen voor een prettige en beschutte zitplek, lommerrijk op zonnige dagen. De harde betonnen uitstraling van het gebouw en de Markt wordt verzacht door het groen. De herinrichting van de openbare ruimte rond het Galfetti gebouw is een initiatief van en werd uitgevoerd door de gemeente Sittard-Geleen

Gemeentehuis
Het nieuwe terras voor het oude gemeentehuis is nog zo’n mooi voorbeeld. Het initiatief kwam van het Centrummanagement en is vervolgens door de gemeente in samenspraak met de ondernemer opgepakt. Het nieuwe terras past mooi bij het idee om van het plein voor het oude gemeentehuis een soort “huiskamer van Geleen” te maken waar de Geleendenaar ook in de avonduren zijn vertier kan vinden.

Barberista
Ook het nieuwe terras van kapper Barberista brengt weer sfeer en gezelligheid op het nieuwe marktplein.

Meer informatie