VDL Nedcar

VDL Nedcar in Sittard-Geleen is de enige grote autofabriek in Nederland. De fabriek heeft een productiecapaciteit van circa 200.000 auto’s per jaar, met een bedrijfsoppervlakte van ruim 300.000 m². Het bedrijf werkt volgens een sterk geautomatiseerd productieproces (meer dan 700 industriële robots). Er zijn 1500 mensen aan de slag. In december 2012 heeft de VDL Groep uit Eindhoven alle aandelen van Mitsubishi overgenomen. Na het ombouwen van de productielijnen zal het bedrijf vanaf 2014 voor BMW de MINI bouwen in Sittard-Geleen.

Sinds de overname van NedCar door VDL in 2012 met steun van rijk, provincie en gemeente en de start van de productie (MINI) in 2014 werken de provincie en de gemeente in nauwe samenspraak met VDL Nedcar aan de randvoorwaarden om de continuïteit van de autofabriek te waarborgen.

Er is  een drietal werkgroepen ingesteld die aan de slag zijn gegaan met verkenningen en haalbaarheidsstudies rond de thema’s:

De documenten die daar betrekking op hebben, zijn – indien beschikbaar – te bekijken door op de naam van de werkgroep te klikken.