Laatste nieuws RSS icoon

 • Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Zuid-Limburg

  03 juli 2020

  Noodverordening van de voorzitter van de veiligheidsregio Zuid-Limburg houdende voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 (Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Zuid-Limburg 1 juli 2020)

 • Mensen met arbeidsbeperking aan de slag bij PostNL in Born

  03 juli 2020

  Sittard-Geleen, 2 juli 2020 - Na een geslaagde pilot van een jaar gaan PostNL en het nieuwe Participatiebedrijf van de gemeente Sittard-Geleen vandaag opnieuw een overeenkomst aan voor een periode van drie jaar. Dat betekent dat mensen met een arbeidsbeperking ook de komende jaren aan de slag kunnen in het sorteercentrum ‘pakketten’ van PostNL in Born.

 • Plan van aanpak corona

  26 juni 2020

  Sinds de eerste besmetting in Nederland werd vastgesteld en daarna al snel in onze eigen gemeente, heeft bijna alles in het teken gestaan van corona. Er zijn ingrijpende maatregelen genomen die de hele maatschappij raken en ons functioneren als gemeente. De crisis heeft een ongekende impact.

 • Werkbezoek Geleen-Zuid

  Het college van B&W was dinsdag 23 juni samen met ZoWonen op werkbezoek in Geleen-Zuid en liet zich bijpraten over de initiatieven die door en met bewoners worden opgepakt om de leefbaarheid te verbeteren.

 • Evaluatie corona-aanpak stadscentra

  Sinds 1 juni is de horeca weer open. Terrassen zijn uitgebreid en aangepast om te voldoen aan de landelijke coronaregels. Ook in de centra van Sittard en Geleen zijn maatregelen genomen om ‘coronaproof’ te winkelen. Na een paar weken proefdraaien, hebben we samen met centrummanagement, politie, handhaving en de in de stad aanwezige gastvrouwen en –heren bekeken wat er beter kan. Dat bleken vooral de aanduidingen te zijn van de looproutes in het Sittardse centrum. Deze worden maandag 22 juni aangepast.