Coronavirus

Hier vindt u een overzicht van het laatste nieuws, tips en links en onze berichten over het coronavirus.

 • Sittardse Markt wordt tijdelijk voetgangersgebied

  01 juli 2020

  Vanaf zaterdag 4 juli wordt de hele Markt in Sittard voetgangersgebied. Fietsers, bromfietsers en scooters mogen dan niet meer over de Markt rijden. Deze tijdelijke maatregel is genomen voor de veiligheid van bezoekers en bedienend personeel van de terrassen op het marktplein.

 • Plan van aanpak corona

  26 juni 2020

  Sinds de eerste besmetting in Nederland werd vastgesteld en daarna al snel in onze eigen gemeente, heeft bijna alles in het teken gestaan van corona. Er zijn ingrijpende maatregelen genomen die de hele maatschappij raken en ons functioneren als gemeente. De crisis heeft een ongekende impact.

 • Evaluatie corona-aanpak stadscentra

  Sinds 1 juni is de horeca weer open. Terrassen zijn uitgebreid en aangepast om te voldoen aan de landelijke coronaregels. Ook in de centra van Sittard en Geleen zijn maatregelen genomen om ‘coronaproof’ te winkelen. Na een paar weken proefdraaien, hebben we samen met centrummanagement, politie, handhaving en de in de stad aanwezige gastvrouwen en –heren bekeken wat er beter kan. Dat bleken vooral de aanduidingen te zijn van de looproutes in het Sittardse centrum. Deze worden maandag 22 juni aangepast.

 • Geen leges voor afgelaste evenementen

  10 juli 2020

  Om evenementenorganisatoren en horecaondernemers niet extra te belasten heeft het college van B&W besloten geen leges in rekening te brengen voor evenementen die geannuleerd zijn in verband met corona.

 • Sittard-Geleen anticipeert op hogere aanvraag bijstandsuitkering

  04 juni 2020

  Persbericht I Sittard-Geleen, 4 juni 2020 – Sinds medio maart is het aantal aanvragen voor een uitkering verdubbeld ten opzichte van 2019. Dat blijkt uit de cijfers van het gemeentelijke uitkeringsbestand, die laten zien dat autonome ontwikkelingen, zoals de Coronacrisis, van grote invloed zijn op de hoogte van het aantal mensen dat aangewezen is op een bijstandsuitkering. Sittard-Geleen heeft haar dienstverlening aangepast om de nieuwe instroom van aanvragers voor een bijstandsuitkering op te kunnen pakken. Daarmee vergroten we de kansen op een nieuwe werkplek.

 • Heropening horeca Sittard-Geleen goed verlopen

  02 juni 2020

  Persbericht | Sittard-Geleen, 02-06-2020 - Vanaf maandag 1 juni om 12.00 uur is de horeca weer geopend. Over de maatregelen met betrekking tot de terrassen heeft intensief en constructief overleg plaatsgevonden met alle betrokken partners.

 • Houd afstand en vermijd drukte, ook in de centra

  23 juni 2020

  Vanaf 1 juni gaat de horeca weer open. Lekker uit eten, een glaasje drinken of een terrasje pikken: het mag allemaal weer. Natuurlijk blijven we wel goed op onze veiligheid letten. We houden 1,5 meter afstand en vermijden drukte. In de centra van Sittard en Geleen is dat niet altijd even gemakkelijk. Daarom zijn er een aantal extra maatregelen genomen.

 • Veilig Thuis introduceert chatfunctie

  16 juni 2020

  Iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling kan vanaf nu gebruik maken van de nieuwe chatfunctie op de website van Veilig Thuis.

 • Coronavirus - veelgestelde vragen

  31 juli 2020

  Antwoorden op de veelgestelde vragen rondom het coronavirus.

 • Weekmarkten Sittard en Geleen ‘1,5 meter samenleving’-proof

  11 mei 2020

  De opstellingen van de zaterdagmarkt in Geleen en de donderdagmarkt in Sittard worden nog meer aangepast aan de 1,5 meter samenleving.

 • Hartverwarmende initiatieven

  30 april 2020

  De helpende hand, het luisterend oor, er vanzelfsprekend voor elkaar zijn. Op tal van plekken zagen we in de voorbije weken schitterende initiatieven ontstaan van mensen die elkaar onderling helpen.

 • Jeugd mag vanaf medio volgende week weer sporten

  28 april 2020

  Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 21 april jl. heeft het kabinet aangegeven dat onder strikte voorwaarden kinderen t/m 12 jaar en jeugd van 13-18 jaar vanaf 29 april weer mogen gaan sporten. De afgelopen dagen heeft de gemeente dit kabinetsvoornemen uitgewerkt.

 • Veel overlast: parking Hateboer afgesloten

  24 april 2020

  Het parkeerterrein aan de Sportcentrumlaan bij zwembad De Nieuwe Hateboer wordt vanmiddag om 16.00 uur afgesloten.

 • Oktoberfeest 2020 afgelast

  23 april 2020

  Persbericht | Sittard-Geleen, 22 april 2020 – Het Oktoberfeest vindt dit jaar geen doorgang. De gemeente Sittard-Geleen vindt het onverantwoord om het jaarlijkse gemeentelijke evenement door te laten gaan vanwege de coronacrisis.

 • Afgelasting gemeentelijke evenementen Sittard-Geleen tot 1 september

  23 april 2020

  Persbericht | Sittard-Geleen, 22 april 2020 – De gemeentelijke evenementen in Sittard-Geleen zullen vanwege de landelijke maatregelen rondom de coronacrisis tot 1 september aanstaande, worden afgelast. Dit betekent dat de Gelaender Kirmes en het Sint Rosa Festival definitief geen doorgang vinden.
  De gemeente zal daarnaast snel een besluit nemen over het Oktoberfeest 2020.

 • Hulp bij geldzorgen

  22 april 2020

  Bent u bang dat u als gevolg van de coronacrisis financiële problemen krijgt of bent u al in de schulden geraakt? Wacht dan niet langer en kom in actie, om erger te voorkomen. Kredietbank Limburg helpt u hiermee!

 • Vaccinatie tegen meningokokkenziekte

  22 april 2020

  Ondanks de coronacrisis is het belangrijk dat jongeren hun vaccinaties krijgen uit het Rijksvaccinatieprogramma. Jeugdgezondheidszorg ZuidLimburg roept daarom alle 14-jarigen in onze gemeente op voor de vaccinatie tegen meningokokkenziekte. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging op het huisadres.

 • Verenigingen en vrijwilligersorganisaties krijgen subsidies eerder uitbetaald

  09 april 2020

  Persbericht I Sittard-Geleen, donderdag 9 april - Verenigingen en vrijwilligersorganisaties in Sittard-Geleen krijgen deze week hun structurele subsidies vervroegd uitgekeerd. Het college wil de organisaties op deze manier helpen te voorkomen dat er liquiditeitsproblemen ontstaan tijdens de coronacrisis.

 • Samen Sterk Sittard-Geleen

  De coronacrisis heeft een grote impact op ons dagelijks leven. Toch zijn er ook lichtpuntjes in deze onzekere tijd. Op verschillende plekken in de gemeente ontstaan initiatieven van inwoners die elkaar onderling willen helpen en steunen, bijvoorbeeld door boodschappen te doen of een luisterend oor te bieden aan mensen die eenzaam of angstig zijn.

  Samen met Partners in Welzijn hebben wij daarom het Informatiepunt Samen Sterk opgezet.

 • Corona in begrijpelijke taal

  20 april 2020

  Voor mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven, is alle informatie over het coronavirus veel en moeilijk. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor mensen die de Nederlandse taal niet goed begrijpen, voor mensen met een licht verstandelijke beperking of mensen die moeite hebben met het gebruik van een computer of smartphone.

 • Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Zuid-Limburg

  15 juli 2020

  Noodverordening van de voorzitter van de veiligheidsregio Zuid-Limburg houdende voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 (Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Zuid-Limburg 15 juli 2020)

 • Bericht burgemeester Verheijen aan inwoners

  16 maart 2020

  Beste inwoners van Sittard-Geleen,