Coronavirus

Hier vindt u een overzicht van het laatste nieuws, tips en links en onze berichten over het coronavirus.

 • Gemeenteraad keurt steunpakket ondernemers goed

  De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft donderdag 27 januari eensgezind het steunpakket voor lokale ondernemers goedgekeurd. Het pakket omvat onder meer een noodfonds, facilitaire maatregelen en ondersteuning voor ondernemers.

 • Openstelling horeca en cultuurinstellingen 15 januari

  De burgemeesters van Zuid-Limburg hebben begrip voor de onvrede van de ondernemers in de gemeenten van Zuid-Limburg. Onder andere de grensligging maakt de situatie in Zuid-Limburg extra schrijnend. Zij zien dat de bestrijding van de pandemie ertoe leidt dat het water bij sommige ondernemers en verenigingen tot aan de lippen staat. Daarom lobbyen ze intensief in Den Haag. Ze hebben er hoop op dat de eerste effecten hiervan vanavond (vrijdag 14 januari) tijdens de persconferentie zichtbaar worden en dat onder andere de niet-essentiële winkels op afspraak open kunnen.

 • Sittard-Geleen: nieuw steunpakket voor ondernemers

  Persbericht I Sittard-Geleen, 13 januari 2022 - Een noodfonds voor ondernemers. Ondersteuning bij het organiseren van evenementen die gericht zijn op het weer ‘open gaan’ in het voorjaar van de detailhandel en horeca. Geen precario- en reclamebelasting voor 2022 en een verruiming voor terrassen. Dat zijn de belangrijkste maatregelen waarmee de gemeente Sittard-Geleen de ondernemers de komende tijd wil ondersteunen.

 • Nederland in lockdown om verspreiding omikronvirus te vertragen

  Het is de afgelopen week duidelijk geworden dat omikron zich ook in Nederland zeer snel verspreidt. Het OMT verwacht dat deze variant eind december al dominant zal zijn in Nederland. Dit is eerder dan verwacht.

 • Geen vuurwerk tijdens Oud en Nieuw

  Net zoals vorig jaar ziet Oud en Nieuw er anders uit. We vieren het thuis, hoogstwaarschijnlijk met een klein groepje mensen. We steken geen vuurwerk af. Ook dit jaar is het verboden om vuurwerk te kopen, vervoeren en af te steken. Dit verbod geldt niet voor fop- en schertsvuurwerk zoals trektouwtjes, knalerwten en sterretjes. Op deze manier belasten we het ziekenhuispersoneel en politie niet extra voor, tijdens en na oud en nieuw.

 • Ouderen gratis met Omnibuzz naar locatie boosterprik

  Ouderen vanaf 65 jaar zonder Omnibuzz pas kunnen vanaf 1 december 2021 weer gratis reizen naar de locatie waar ze terecht kunnen voor hun boosterprik.

 • Coronamaatregelen die nu gelden

  26 november 2021

  Op deze pagina vindt u een samenvatting van de coronamaatregelen, met verwijzingen naar uitgebreide informatie. Wij werken de pagina bij als de maatregelen veranderen.

 • Samen Sterk

  Tijdens de coronacrisis zijn mooie en nieuwe initiatieven ontstaan van mensen die elkaar wilden helpen. Door boodschappen te doen, voor elkaar te koken of een luisterend oor te bieden. Informatiepunt Samen Sterk bracht deze initiatieven samen. De coronacrisis hebben we grotendeels achter ons gelaten, maar nog steeds zijn er in de gemeente mensen die hulp nodig hebben en inwoners die hulp aanbieden.

 • Steun voor makers in de culturele en creatieve sector

  Door de coronacrisis verkeren veel makers in de culturele en creatieve sector in Limburg in zwaar weer. Landelijk zijn allerlei regelingen getroffen voor gezelschappen en cultuurpodia. Voor de ongebonden cultuurmaker is echter nauwelijks ondersteuning. Speciaal voor Limburgse makers, die actief zijn in de creatieve en culturele sector is vanaf 1 maart 2021 het Cultuur Innovatie Fonds Limburg beschikbaar.

 • Corona-informatie voor verenigingen en stichtingen

  De coronamaatregelen treffen de hele samenleving, ook verenigingen, stichtingen en accommodaties in onze gemeente. Activiteiten kunnen niet of in aangepaste vorm plaatsvinden. Dat kan vragen oproepen, of misschien wel zorgen over het voortbestaan van uw vereniging, stichting of accommodatie. Wij denken graag met u mee.

 • Hulp bij geldzorgen

  Bent u bang dat u als gevolg van de coronacrisis financiële problemen krijgt of bent u al in de schulden geraakt? Wacht dan niet langer en kom in actie, om erger te voorkomen. Kredietbank Limburg helpt u hiermee!

 • Corona in begrijpelijke taal

  Voor mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven, is alle informatie over het coronavirus veel en moeilijk. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor mensen die de Nederlandse taal niet goed begrijpen, voor mensen met een licht verstandelijke beperking of mensen die moeite hebben met het gebruik van een computer of smartphone.

 • Informatie over corona in andere talen

  Niet iedereen kan de Nederlandse taal lezen of begrijpen. Daarom heeft de Veiligheidsregio Zuid-Limburg op haar website een speciale pagina met informatie over corona in andere talen gemaakt. Kent u iemand voor wie dit handig kan zijn? Laat het hem of haar dan weten.