Coronavirus

Hier vindt u een overzicht van het laatste nieuws, tips en links en onze berichten over het coronavirus.

• Coronavirus - veelgestelde vragen

21 oktober 2020

Antwoorden op de veelgestelde vragen rondom het coronavirus.

• Informatiepunt Samen Sterk

16 oktober 2020

Door de aangescherpte coronamaatregelen hebben veel mensen het opnieuw zwaar. Niet alleen ouderen, maar bijvoorbeeld ook mensen die in de zorg of supermarkten werken, of mensen die (alleen) in quarantaine moeten.

• Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Zuid-Limburg

15 oktober 2020

Noodverordening van de voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg houdende voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/ COVID-19 (‘Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Zuid-Limburg van 14 oktober 2020').

• Gemeenten schenken mondkapjes aan de voedselbank

13 oktober 2020

Gezamenlijk persbericht I Sittard-Geleen, 13 oktober 2020 - Participatiebedrijf Vidar (het participatiebedrijf van de Westelijke Mijnstreek) gaat de komende weken – in opdracht van de gemeenten Beek, Stein en Sittard-Geleen mondkapjes produceren voor de voedselbanken.

• Dringend advies: draag een mondkapje in onze gebouwen

12 oktober 2020

De gemeente Sittard-Geleen vraagt alle bezoekers van 13 jaar en ouder dringend om binnen een mondkapje te dragen. Dit geldt voor alle publieke ruimten van onze organisatie. Aan de balie dragen medewerkers geen mondkapje omdat er spatschermen aanwezig zijn.

• Besluit veiligheidsregio Sinterklaasintochten

01 oktober 2020

De burgemeesters van Zuid-Limburg hebben vandaag besloten om Sinterklaasintochten dit jaar niet toe te staan in de vorm zoals we die gewend zijn. Zolang het coronavirus in ons land is zijn de risico’s voor de publieke gezondheid te groot als ze wel plaats zouden vinden. Uiteraard zijn alternatieven vormen, mits de juiste maatregelen worden getroffen, wel toegestaan.

• Coronacampagne Veiligheidsregio Zuid-Limburg ‘Goed dat je de regels volgt!’

05 augustus 2020

Deze week start Veiligheidsregio Zuid-Limburg met ondersteuning van Visit Zuid-Limburg een campagne om het belang van de corona-maatregelen extra onder de aandacht te brengen bij de inwoners en (internationale) bezoekers van onze regio. Als iedereen zich aan de maatregelen houdt, plukken we daar als samenleving de vruchten van. Boodschap is daarom: ‘Goed dat je de regels volgt!’ ‘Thank you for following the rules!’.

• Plan van aanpak corona

26 juni 2020

Sinds de eerste besmetting in Nederland werd vastgesteld en daarna al snel in onze eigen gemeente, heeft bijna alles in het teken gestaan van corona. Er zijn ingrijpende maatregelen genomen die de hele maatschappij raken en ons functioneren als gemeente. De crisis heeft een ongekende impact.

• Samen Sterk Sittard-Geleen

De coronacrisis heeft een grote impact op ons dagelijks leven. Toch zijn er ook lichtpuntjes in deze onzekere tijd. Op verschillende plekken in de gemeente ontstaan initiatieven van inwoners die elkaar onderling willen helpen en steunen, bijvoorbeeld door boodschappen te doen of een luisterend oor te bieden aan mensen die eenzaam of angstig zijn.

Samen met Partners in Welzijn hebben wij daarom het Informatiepunt Samen Sterk opgezet.

• Weekmarkten Sittard en Geleen ‘1,5 meter samenleving’-proof

11 mei 2020

De opstellingen van de zaterdagmarkt in Geleen en de donderdagmarkt in Sittard worden nog meer aangepast aan de 1,5 meter samenleving.

• Hulp bij geldzorgen

22 april 2020

Bent u bang dat u als gevolg van de coronacrisis financiële problemen krijgt of bent u al in de schulden geraakt? Wacht dan niet langer en kom in actie, om erger te voorkomen. Kredietbank Limburg helpt u hiermee!

• Corona in begrijpelijke taal

20 april 2020

Voor mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven, is alle informatie over het coronavirus veel en moeilijk. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor mensen die de Nederlandse taal niet goed begrijpen, voor mensen met een licht verstandelijke beperking of mensen die moeite hebben met het gebruik van een computer of smartphone.

• Verenigingen en vrijwilligersorganisaties krijgen subsidies eerder uitbetaald

09 april 2020

Persbericht I Sittard-Geleen, donderdag 9 april - Verenigingen en vrijwilligersorganisaties in Sittard-Geleen krijgen deze week hun structurele subsidies vervroegd uitgekeerd. Het college wil de organisaties op deze manier helpen te voorkomen dat er liquiditeitsproblemen ontstaan tijdens de coronacrisis.

• Bericht burgemeester Verheijen aan inwoners

16 maart 2020