Coronavirus

Hier vindt u een overzicht van het laatste nieuws, tips en links en onze berichten over het coronavirus.

• Stel uw ziekenhuisbezoek niet uit!

03 april 2020

Door de uitbraak van het coronavirus blijven onder meer zwangeren en hartpatiënten massaal weg uit het ziekenhuis. Zo meldde de Hartstichting woensdag al dat het aantal patiënten met acute hartklachten dat naar de eerste hulp komt met 50 procent is gedaald.

• Wethouders op de bres voor ondernemers die in buitenland wonen

02-04-2020: De wethouders Economische Zaken van de drie grote gemeenten in Zuid-Limburg en gedeputeerde Van den Akker hebben een dringend beroep gedaan op de minister van Binnenlandse Zaken om een regeling te maken voor in Duitsland of België wonende ondernemers die in Nederland een zaak hebben.

• Maatregelen raadsvergadering 2 april

02 april 2020

De raadsvergadering van vanavond (2 april), gaat onder de nodige aanpassingen door. Er is sprake van een zogenaamde 'hamerraad', waarbij enkel een besluit wordt genomen over hamerstukken.

• Corona in begrijpelijke taal

02 april 2020

Voor mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven, is alle informatie over het coronavirus veel en moeilijk. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor mensen die de Nederlandse taal niet goed begrijpen, voor mensen met een licht verstandelijke beperking of mensen die moeite hebben met het gebruik van een computer of smartphone.

• Aangepaste dienstverlening gemeente

De dienstverlening van de gemeente is op enkele punten aangepast als gevolg van het coronavirus. Hier vindt u een overzicht.

• Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Zuid-Limburg

03 april 2020

• Uitstel betaling huur gemeentelijk vastgoed

27-03-2020: Het gemeentebestuur heeft besloten om bedrijven en maatschappelijke organisaties die liquiditeitsproblemen hebben vanwege de coronacrisis uitstel van betaling te verlenen als ze vastgoed huren van de gemeente Sittard-Geleen.

• Uitstel betaling belastingen

27-03-2020: Er zijn voorbeeldbrieven in omloop waarmee ondernemers het college van B&W van een gemeente kunnen vragen om uitstel te verlenen voor het betalen van belasting. Wij vragen u om deze brieven niet op te sturen, want Sittard-Geleen heeft al besloten om ondernemers drie maanden uitstel van betaling van belastingen te verlenen.

• Drukte bij zelfstandigenloket

24 maart 2020: Sinds maandagavond 23 maart kunnen ondernemers en zelfstandigen via het zelfstandigenloket financiële steun aanvragen. Daarvan wordt zoveel gebruik gemaakt dat dit kan leiden tot vertraging bij het aanvragen.

• Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen

24 maart 2020

23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus.

• Uitstel van betaling voor ondernemers

24 maart 2020

Persbericht I Sittard-Geleen, 19 maart 2020 – In navolging van de landelijke belastingmaatregelen voor ondernemers die last hebben van de coronacrisis, heeft ook Sittard-Geleen maatregelen genomen om de ondernemers te ontzien. Het college van B&W heeft besloten om de komende drie maanden geen invorderingsactiviteiten voor ondernemers te laten plaatsvinden. Tegelijkertijd roept het gemeentebestuur de vastgoedeigenaren in de gemeente op om ook een geste te doen voor wat betreft de inning van de huur.

• Afstand houden vanwege het coronavirus

19 maart 2020: In groepjes samenkomen? Even geen goed idee! We moeten samen voorkomen dat we het coronavirus verspreiden. En hoewel er op dit moment nog geen samenscholingsverbod is, toch een oproep om niet samen te komen op bijv. sportvelden, schoolpleinen, supermarkten en in speeltuinen.

• Coronavirus - veelgestelde vragen

31 maart 2020

Antwoorden op de veelgestelde vragen rondom het coronavirus.

• Brief gemeenteraad aan inwoners

24 maart 2020

Beste inwoners van Sittard–Geleen, net zoals wij (de gemeenteraad van Sittard-Geleen) en vele anderen zult u maandagavond naar de indringende boodschap van premier Mark Rutte hebben geluisterd. Ruim 7,6 miljoen mensen zaten voor de buis.

• Afhalen van eten toegestaan

16 maart 2020: De Rijksoverheid heeft bekendgemaakt dat het afhalen bij eet- en drinkgelegenheden mogelijk blijft. Bezorgen, afhalen en thuisbezorgen van voedsel blijft dus mogelijk.

• Beëdiging burgemeester Verheijen gaat in zeer beperkte kring door

16 maart 2020

Sittard-Geleen, 16 maart 2020 – De beëdiging van de nieuwe burgemeester van gemeente Sittard-Geleen, de heer Hans Verheijen gaat, in navolging van de maatregelen van het kabinet tegen het coronavirus, in zeer beperkte kring door.

• Bericht burgemeester Verheijen aan inwoners

16 maart 2020

Beste inwoners van Sittard-Geleen,

• Brief aan de inwoners over de coronapandemie