Coronavirus

Hier vindt u een overzicht van het laatste nieuws, tips en links en onze berichten over het coronavirus.

• Coronavirus - veelgestelde vragen voor inwoners

14 juli 2021

Antwoorden op de veelgestelde vragen rondom het coronavirus.

• TONK regeling weinig gebruikt

De gemeente Sittard-Geleen hoopt dat meer mensen die hun inkomen door corona fors hebben zien dalen, gebruik maken van de Tijdelijke Opvang Noodzakelijke Kosten (TONK). De regeling is onlangs verruimd, maar dat leidt niet tot meer aanvragen.

• TONK-regeling verruimd en makkelijker aan te vragen

Persbericht I Sittard-Geleen, 17 juni 2021 - De TONK-regeling is met drie maanden verlengd tot 1 oktober en versoepeld. Daardoor kunnen meer huishoudens in Sittard-Geleen de financiële hulp aanvragen.

• Einde aan gratis vervoer naar vaccinatielocaties voor ouderen vanaf 65 jaar zonder Omnibuzz pas

26 mei 2021

Het bestuur van Omnibuzz heeft besloten met ingang van 1 juli 2021 te stoppen met het gratis vervoer naar de vaccinatielocatie van ouderen vanaf 65 jaar zonder Omnibuzz pas (zonder Wmo-indicatie). Deze service was door gemeenten en Omnibuzz in het leven geroepen om het voor deze leeftijdsgroep zo aantrekkelijk mogelijk te maken zich te laten inenten.

• Informatiepunt Samen Sterk

Het coronavirus houdt ons nog steeds in zijn greep. We werken, studeren en blijven zoveel mogelijk thuis, houden afstand en dragen zo ons steentje bij om het virus onder controle te krijgen. Het zijn pittige tijden, voor iedereen. Niet alleen ouderen, maar ook steeds meer jongeren missen gezelligheid en sociale contacten en voelen zich eenzaam.

• Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

Is uw inkomen gedaald en kunt u door de coronamaatregelen noodzakelijke kosten als woonkosten niet meer betalen? Dan kan de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) u misschien helpen. De TONK is een coronasteunmaatregel vanuit het rijk. Deze tegemoetkoming voor eigen vaste lasten is gebaseerd op de ‘bijzondere bijstand’. Inwoners en ondernemers kunnen de TONK aanvragen bij de gemeente.

• Enquête basis economisch herstelplan van 16 Zuid-Limburgse gemeenten

Persbericht I Sittard-Geleen, 15 maart 2021 – Zuid-Limburg, 15 maart 2021 - De zestien Zuid-Limburgse gemeenten gaan samen werken aan een economisch herstelplan. Doel is ondernemers die geraakt zijn door de coronacrisis zoveel mogelijk vraaggericht te ondersteunen in hun actuele behoeften waardoor de bedrijven uiteindelijk sterker uit de crisis komen. Die behoeften worden via een vragenlijst direct bij de ondernemers opgehaald. Op basis van de uitkomsten worden lokale en regionale acties uitgezet. Samenwerkende ondernemers kunnen daarnaast onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op een financiële bijdrage uit het Kickstartfonds van Economische Samenwerking Zuid-Limburg.

• Informatie over corona in andere talen

Niet iedereen kan de Nederlandse taal lezen of begrijpen. Daarom heeft de Veiligheidsregio Zuid-Limburg op haar website een speciale pagina met informatie over corona in andere talen gemaakt. Kent u iemand voor wie dit handig kan zijn? Laat het hem of haar dan weten.

• Steun voor makers in de culturele en creatieve sector

03 maart 2021

Door de coronacrisis verkeren veel makers in de culturele en creatieve sector in Limburg in zwaar weer. Landelijk zijn allerlei regelingen getroffen voor gezelschappen en cultuurpodia. Voor de ongebonden cultuurmaker is echter nauwelijks ondersteuning. Speciaal voor Limburgse makers, die actief zijn in de creatieve en culturele sector is vanaf 1 maart 2021 het Cultuur Innovatie Fonds Limburg beschikbaar.

• Vaccinatie coronavirus

08 februari 2021

De komende maanden vindt een grootschalige vaccinactie plaats tegen het coronavirus en worden honderdduizenden Nederlanders gevaccineerd.

• Corona-informatie voor verenigingen en stichtingen

De coronamaatregelen treffen de hele samenleving, ook verenigingen, stichtingen en accommodaties in onze gemeente. Activiteiten kunnen niet of in aangepaste vorm plaatsvinden. Dat kan vragen oproepen, of misschien wel zorgen over het voortbestaan van uw vereniging, stichting of accommodatie. Wij denken graag met u mee.

• Hulp bij geldzorgen

22 april 2020

Bent u bang dat u als gevolg van de coronacrisis financiële problemen krijgt of bent u al in de schulden geraakt? Wacht dan niet langer en kom in actie, om erger te voorkomen. Kredietbank Limburg helpt u hiermee!

• Corona in begrijpelijke taal

20 april 2020

Voor mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven, is alle informatie over het coronavirus veel en moeilijk. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor mensen die de Nederlandse taal niet goed begrijpen, voor mensen met een licht verstandelijke beperking of mensen die moeite hebben met het gebruik van een computer of smartphone.