Coronavirus

Hier vindt u een overzicht van het laatste nieuws, tips en links en onze berichten over het coronavirus.

• Sittard-Geleen anticipeert op hogere aanvraag bijstandsuitkering

04 juni 2020

Persbericht I Sittard-Geleen, 4 juni 2020 – Sinds medio maart is het aantal aanvragen voor een uitkering verdubbeld ten opzichte van 2019. Dat blijkt uit de cijfers van het gemeentelijke uitkeringsbestand, die laten zien dat autonome ontwikkelingen, zoals de Coronacrisis, van grote invloed zijn op de hoogte van het aantal mensen dat aangewezen is op een bijstandsuitkering. Sittard-Geleen heeft haar dienstverlening aangepast om de nieuwe instroom van aanvragers voor een bijstandsuitkering op te kunnen pakken. Daarmee vergroten we de kansen op een nieuwe werkplek.

• Heropening horeca Sittard-Geleen goed verlopen

02 juni 2020

Persbericht | Sittard-Geleen, 02-06-2020 - Vanaf maandag 1 juni om 12.00 uur is de horeca weer geopend. Over de maatregelen met betrekking tot de terrassen heeft intensief en constructief overleg plaatsgevonden met alle betrokken partners.

• Houd afstand en vermijd drukte, ook in de centra

30 mei 2020

Vanaf 1 juni gaat de horeca weer open. Lekker uit eten, een glaasje drinken of een terrasje pikken: het mag allemaal weer. Natuurlijk blijven we wel goed op onze veiligheid letten. We houden 1,5 meter afstand en vermijden drukte. In de centra van Sittard en Geleen is dat niet altijd even gemakkelijk. Daarom zijn er een aantal extra maatregelen genomen.

• Veilig Thuis introduceert chatfunctie

28 mei 2020

Iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling kan vanaf nu gebruik maken van de nieuwe chatfunctie op de website van Veilig Thuis.

• Coronavirus - veelgestelde vragen

04 juni 2020

Antwoorden op de veelgestelde vragen rondom het coronavirus.

• Weekmarkten Sittard en Geleen ‘1,5 meter samenleving’-proof

11 mei 2020

De opstellingen van de zaterdagmarkt in Geleen en de donderdagmarkt in Sittard worden nog meer aangepast aan de 1,5 meter samenleving.

• Hartverwarmende initiatieven

30 april 2020

De helpende hand, het luisterend oor, er vanzelfsprekend voor elkaar zijn. Op tal van plekken zagen we in de voorbije weken schitterende initiatieven ontstaan van mensen die elkaar onderling helpen.

• Jeugd mag vanaf medio volgende week weer sporten

28 april 2020

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 21 april jl. heeft het kabinet aangegeven dat onder strikte voorwaarden kinderen t/m 12 jaar en jeugd van 13-18 jaar vanaf 29 april weer mogen gaan sporten. De afgelopen dagen heeft de gemeente dit kabinetsvoornemen uitgewerkt.

• Veel overlast: parking Hateboer afgesloten

24 april 2020

Het parkeerterrein aan de Sportcentrumlaan bij zwembad De Nieuwe Hateboer wordt vanmiddag om 16.00 uur afgesloten.

• Oktoberfeest 2020 afgelast

23 april 2020

Persbericht | Sittard-Geleen, 22 april 2020 – Het Oktoberfeest vindt dit jaar geen doorgang. De gemeente Sittard-Geleen vindt het onverantwoord om het jaarlijkse gemeentelijke evenement door te laten gaan vanwege de coronacrisis.

• Afgelasting gemeentelijke evenementen Sittard-Geleen tot 1 september

23 april 2020

Persbericht | Sittard-Geleen, 22 april 2020 – De gemeentelijke evenementen in Sittard-Geleen zullen vanwege de landelijke maatregelen rondom de coronacrisis tot 1 september aanstaande, worden afgelast. Dit betekent dat de Gelaender Kirmes en het Sint Rosa Festival definitief geen doorgang vinden.
    De gemeente zal daarnaast snel een besluit nemen over het Oktoberfeest 2020.

• Hulp bij geldzorgen

22 april 2020

Bent u bang dat u als gevolg van de coronacrisis financiële problemen krijgt of bent u al in de schulden geraakt? Wacht dan niet langer en kom in actie, om erger te voorkomen. Kredietbank Limburg helpt u hiermee!

• Vaccinatie tegen meningokokkenziekte

22 april 2020

Ondanks de coronacrisis is het belangrijk dat jongeren hun vaccinaties krijgen uit het Rijksvaccinatieprogramma. Jeugdgezondheidszorg ZuidLimburg roept daarom alle 14-jarigen in onze gemeente op voor de vaccinatie tegen meningokokkenziekte. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging op het huisadres.

• Verenigingen en vrijwilligersorganisaties krijgen subsidies eerder uitbetaald

09 april 2020

Persbericht I Sittard-Geleen, donderdag 9 april - Verenigingen en vrijwilligersorganisaties in Sittard-Geleen krijgen deze week hun structurele subsidies vervroegd uitgekeerd. Het college wil de organisaties op deze manier helpen te voorkomen dat er liquiditeitsproblemen ontstaan tijdens de coronacrisis.

• Samen Sterk Sittard-Geleen

De coronacrisis heeft een grote impact op ons dagelijks leven. Toch zijn er ook lichtpuntjes in deze onzekere tijd. Op verschillende plekken in de gemeente ontstaan initiatieven van inwoners die elkaar onderling willen helpen en steunen, bijvoorbeeld door boodschappen te doen of een luisterend oor te bieden aan mensen die eenzaam of angstig zijn.

Samen met Partners in Welzijn hebben wij daarom het Informatiepunt Samen Sterk opgezet.

• Corona in begrijpelijke taal

20 april 2020

Voor mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven, is alle informatie over het coronavirus veel en moeilijk. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor mensen die de Nederlandse taal niet goed begrijpen, voor mensen met een licht verstandelijke beperking of mensen die moeite hebben met het gebruik van een computer of smartphone.

• Aangepaste dienstverlening gemeente

De dienstverlening van de gemeente is op enkele punten aangepast als gevolg van het coronavirus. Hier vindt u een overzicht.

• Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Zuid-Limburg

29 mei 2020