Coronavirus

Hier vindt u een overzicht van het laatste nieuws, tips en links en onze berichten over het coronavirus.

 • Coronavirus - veelgestelde vragen voor inwoners

  13 januari 2021

  Antwoorden op de veelgestelde vragen rondom het coronavirus.

 • Vuurwerkverbod

  Oud en nieuw wordt dit jaar net even anders. We vieren het thuis en met een klein groepje. Oudejaarsvuurwerk is er niet bij. Dit jaar is er een verbod op het verkopen, vervoeren en afsteken van consumentenvuurwerk in het hele land. Het verbod geldt niet voor fopvuurwerk en schertsvuurwerk (categorie F1), zoals trektouwtjes, knalerwten en sterretjes. Zo zorgen we er samen voor dat we de ziekenhuizen en politie niet extra belasten voor, tijdens en na oud en nieuw.

 • Camperstandplaats De Nieuwe Hateboer in Sittard afgesloten

  Om de komende weken en tijdens de jaarwisseling overlast op de parkeerplaats en de camperstandplaats te voorkomen, wordt deze afgesloten van zaterdag 19 december t/m 19 januari 2021. De toegangspoort voor wandelaars zal alleen gesloten zijn met oud op nieuw (31 december t/m 1 januari).

 • Oproep burgemeesters Zuid-Limburg: zoek niet de grenzen van de maatregelen op

  Veiligheidsregio Zuid-Limburg en de 16 Zuid-Limburgse gemeenten krijgen van inwoners en ondernemers veel vragen over wat de nieuwe coronamaatregelen in specifieke situaties betekenen. In sommige gevallen is de interpretatie nog onduidelijk, waardoor we niet direct antwoord kunnen geven. De informatie vanuit de rijksoverheid wordt voortdurend aangevuld. Uiteraard spannen we ons in om zo snel mogelijk helderheid te geven.

 • Intrekking van de ‘Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Zuid-Limburg van 18 november 2020’.

  02 december 2020


  De voorzitter van de veiligheidsregio Zuid-Limburg,

  gelet op artikel 176 van de Gemeentewet en artikel 39 van de Wet veiligheidsregio’s;

  gelet op de aanwijzing van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mede namens de minister van Justitie en Veiligheid, van 30 november 2020, nr. 1790564-215027-PDC19;

 • Informatiepunt Samen Sterk

  16 oktober 2020

  Door de aangescherpte coronamaatregelen hebben veel mensen het opnieuw zwaar. Niet alleen ouderen, maar bijvoorbeeld ook mensen die in de zorg of supermarkten werken, of mensen die (alleen) in quarantaine moeten.

 • Gemeenten schenken mondkapjes aan de voedselbank

  13 oktober 2020

  Gezamenlijk persbericht I Sittard-Geleen, 13 oktober 2020 - Participatiebedrijf Vidar (het participatiebedrijf van de Westelijke Mijnstreek) gaat de komende weken – in opdracht van de gemeenten Beek, Stein en Sittard-Geleen mondkapjes produceren voor de voedselbanken.

 • Dringend advies: draag een mondkapje in onze gebouwen

  12 oktober 2020

  De gemeente Sittard-Geleen vraagt alle bezoekers van 13 jaar en ouder dringend om binnen een mondkapje te dragen. Dit geldt voor alle publieke ruimten van onze organisatie. Aan de balie dragen medewerkers geen mondkapje omdat er spatschermen aanwezig zijn.

 • Besluit veiligheidsregio Sinterklaasintochten

  01 oktober 2020

  De burgemeesters van Zuid-Limburg hebben vandaag besloten om Sinterklaasintochten dit jaar niet toe te staan in de vorm zoals we die gewend zijn. Zolang het coronavirus in ons land is zijn de risico’s voor de publieke gezondheid te groot als ze wel plaats zouden vinden. Uiteraard zijn alternatieven vormen, mits de juiste maatregelen worden getroffen, wel toegestaan.

 • Coronacampagne Veiligheidsregio Zuid-Limburg ‘Goed dat je de regels volgt!’

  05 augustus 2020

  Deze week start Veiligheidsregio Zuid-Limburg met ondersteuning van Visit Zuid-Limburg een campagne om het belang van de corona-maatregelen extra onder de aandacht te brengen bij de inwoners en (internationale) bezoekers van onze regio. Als iedereen zich aan de maatregelen houdt, plukken we daar als samenleving de vruchten van. Boodschap is daarom: ‘Goed dat je de regels volgt!’ ‘Thank you for following the rules!’.

 • Plan van aanpak corona

  26 juni 2020

  Sinds de eerste besmetting in Nederland werd vastgesteld en daarna al snel in onze eigen gemeente, heeft bijna alles in het teken gestaan van corona. Er zijn ingrijpende maatregelen genomen die de hele maatschappij raken en ons functioneren als gemeente. De crisis heeft een ongekende impact.

 • Samen Sterk Sittard-Geleen

  De coronacrisis heeft een grote impact op ons dagelijks leven. Toch zijn er ook lichtpuntjes in deze onzekere tijd. Op verschillende plekken in de gemeente ontstaan initiatieven van inwoners die elkaar onderling willen helpen en steunen, bijvoorbeeld door boodschappen te doen of een luisterend oor te bieden aan mensen die eenzaam of angstig zijn.

  Samen met Partners in Welzijn hebben wij daarom het Informatiepunt Samen Sterk opgezet.

 • Weekmarkten Sittard en Geleen ‘1,5 meter samenleving’-proof

  11 mei 2020

  De opstellingen van de zaterdagmarkt in Geleen en de donderdagmarkt in Sittard worden nog meer aangepast aan de 1,5 meter samenleving.

 • Hulp bij geldzorgen

  22 april 2020

  Bent u bang dat u als gevolg van de coronacrisis financiële problemen krijgt of bent u al in de schulden geraakt? Wacht dan niet langer en kom in actie, om erger te voorkomen. Kredietbank Limburg helpt u hiermee!

 • Corona in begrijpelijke taal

  20 april 2020

  Voor mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven, is alle informatie over het coronavirus veel en moeilijk. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor mensen die de Nederlandse taal niet goed begrijpen, voor mensen met een licht verstandelijke beperking of mensen die moeite hebben met het gebruik van een computer of smartphone.

 • Verenigingen en vrijwilligersorganisaties krijgen subsidies eerder uitbetaald

  09 april 2020

  Persbericht I Sittard-Geleen, donderdag 9 april - Verenigingen en vrijwilligersorganisaties in Sittard-Geleen krijgen deze week hun structurele subsidies vervroegd uitgekeerd. Het college wil de organisaties op deze manier helpen te voorkomen dat er liquiditeitsproblemen ontstaan tijdens de coronacrisis.

 • Bericht burgemeester Verheijen aan inwoners

  16 maart 2020

  Beste inwoners van Sittard-Geleen,