Aanmaningen BsGW vallen eind augustus in de bus

Vanaf 28 augustus gaat BsGW aanmaningen versturen, zodat particulieren en ondernemers weten dat er nog een bedrag openstaat. Deze hebben betrekking op alle belastingen voor de bij BsGW aangesloten gemeenten en het waterschap.

Aan deze aanmaning zijn extra kosten verbonden Bij geen reactie of betaling, volgt er later in het jaar een dwangbevel.

Betalingsregeling

Gezien de uitzonderlijke situatie verstuurde BsGW onlangs al – eenmalig – een kosteloze betalingsherinnering. Deze moest de aanslag weer onder de aandacht brengen. Mensen die nog niet alle aanslagen van BsGW betaald hebben en geen uitstel van betaling hebben gekregen, kunnen het beste proberen zo snel mogelijk te betalen of alsnog een betalingsregeling aanvragen, liet BsGW vandaag weten. Dat kan namelijk nog tot 22 augustus. Is de betaling of aanvraag betalingsregeling op deze datum nog niet ontvangen door BsGW, dan wordt de aanmaning met de bijbehorende kosten verzonden.

Begrip

Vanwege de coronacrisis had BsGW het invorderingsproces van de lokale belastingen tijdelijk opgeschort. Dit houdt in dat in de afgelopen periode geen aanmaningen of dwangbevelen zijn verstuurd. Daarnaast hebben er ook geen deurwaardersactiviteiten plaatsgevonden. Om particulieren en ondernemers in de crisis tegemoet te komen, heeft BsGW tijdelijk aan ondernemers uitstel van betaling verleend op de verzonden belastingaanslagen. Ook de inning via automatische incasso werd tijdelijk opgeschort. Nu de maatregelen van de overheid met betrekking tot corona weer wat versoepeld zijn, start BsGW het invorderingsproces weer geleidelijk op, ‘met begrip voor particulieren en ondernemers die financieel getroffen zijn door de coronacrisis’ laat BsGW weten.

Betalen

Op de aanmaning staat hoe betaald kan worden. Op de website van BsGW staat meer informatie. BsGW is dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 9.00 uur en 17.00 uur via 088-84.20.420. Het kan in deze periode wel iets drukker zijn dan normaal.

Zie ook