Afgelasting gemeentelijke evenementen Sittard-Geleen tot 1 september

Persbericht | Sittard-Geleen, 22 april 2020 – De gemeentelijke evenementen in Sittard-Geleen zullen vanwege de landelijke maatregelen rondom de coronacrisis tot 1 september aanstaande, worden afgelast. Dit betekent dat de Gelaender Kirmes en het Sint Rosa Festival definitief geen doorgang vinden.
De gemeente zal daarnaast snel een besluit nemen over het Oktoberfeest 2020.

De gemeente Sittard-Geleen volgt de maatregelen op die dinsdagavond door het kabinet bekend zijn gemaakt in haar aanpak tegen het coronavirus. Evenementen vormen een risico in te snelle en brede verspreiding van het virus. Het verbod op evenementen met een vergunning- en meldplicht is daarmee verlengd tot 1 september. Dit betekent dat in Sittard-Geleen de in juni geplande Gelaender Kirmes en het in augustus geplande Sint Rosa Festival definitief niet doorgaan.

Hoewel het Oktoberfeest in Sittard-Geleen buiten deze tijdslijn valt, beraadt de gemeente zich of het evenement doorgang kan vinden. Alle aspecten worden afgewogen in het belang van de volksgezondheid en de openbare orde en veiligheid. Het gemeentebestuur zal vrijdag duidelijkheid bieden over het Oktoberfeest 2020.