Beëdiging burgemeester Verheijen gaat in zeer beperkte kring door

Sittard-Geleen, 16 maart 2020 – De beëdiging van de nieuwe burgemeester van gemeente Sittard-Geleen, de heer Hans Verheijen gaat, in navolging van de maatregelen van het kabinet tegen het coronavirus, in zeer beperkte kring door.

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Een van die maatregelen is dat bijeenkomsten met meer dan 100 personen in heel Nederland worden afgelast. Dit heeft tot gevolg dat de beëdiging die zou plaatsvinden in Zalencentrum De Hanenhof in Geleen, geen doorgang kan vinden. Ook de aansluitende publieke receptie gaat niet door. De beëdiging zal in plaats daarvan op woensdag 18 maart plaatsvinden in zeer beperkte kring, te weten Gouverneur Theo Bovens en Hans Verheijen en zijn partner.

Burgemeester Hans Verheijen

Deze beslissing heeft overigens geen gevolg voor de startdatum van de nieuwe burgemeester. De Grondwet bepaalt dat een burgemeester bij koninklijk besluit wordt benoemd. Het koninklijk besluit houdt in dat dhr. Hans Verheijen per maandag 16 maart start als burgemeester van Sittard-Geleen.

Meer informatie coronavirus

Dringende vragen?

Algemene vragen over het coronavirus: Bel het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid: tel. 0800-1351.
Gezondheidsvragen over een situatie in Zuid-Limburg: Bel het callcenter van de GGD Zuid-Limburg: tel. 088-8805005.

Vragen over de dienstverlening van de gemeente Sittard-Geleen: Bel ons klantcontactcenter: tel 14 046