Aangepaste dienstverlening gemeente

De dienstverlening van de gemeente is op enkele punten aangepast als gevolg van het coronavirus. Hier vindt u een overzicht.

Stadswinkel in Geleen

• Alleen de noodzakelijke dienstverlening aan de balies in de Stadswinkel gaat door (bijvoorbeeld voor paspoorten, rijbewijzen en aangiftes).
  • Kom alleen in dringende gevallen naar de Stadswinkel. Kijk op onze website of u uw aanvraag misschien online kunt doen of telefonisch af kunt handelen.

Wanneer een afspraak maken?

Maak alleen een afspraak als

• u uw aanvraag niet online kunt doen of telefonisch af kunt handelen
  • u het niet kunt uitstellen tot een later moment;
  • u een identiteitskaart wilt aanvragen. Let op: doe dat alleen als u geen identiteitsbewijs hebt of als uw identiteitskaart verloopt binnen een maand;
  • U een paspoort wilt aanvragen. Let op doe dat alleen als u geen identiteitsbewijs hebt of als uw paspoort verloopt binnen een maand en u moet reizen buiten Europa. Dit moet u kunnen aantonen.
  • U een rijbewijs wilt aanvragen. Let op: doe dat alleen als uw huidige rijbewijs verloopt binnen een maand. En alleen als het écht noodzakelijk is.

We vragen u dringend om bij verkoudheidsklachten de afspraak te wijzigen of te annuleren

De gemeente houdt zich aan de landelijke hygiënerichtlijnen. Balies worden extra vaak schoongemaakt en we zorgen voor voldoende afstand tussen bezoekers

Online regelen

Veel zaken kunnen bij de gemeente online geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan:

Afvalinzameling RWM
  • RWM doet er alles aan om uw om uw afval  in te zamelen u van dienst te zijn op de milieuparken en de straten schoon te vegen. De actuele informatie vindt op www.rwm.nl
  • Huisvuilinzameling: raadpleeg uw afvalwijzer en installeer de RWM app. Zo wordt u bij wijzigingen snel en actief geïnformeerd.
  • Het milieupark Born is tot nader bericht gesloten.
  • Oud papier wordt tot nader bericht niet meer opgehaald. Lees hier het hele bericht.
Wmo-adviescentrum

Het Wmo adviescentrum in het Zuyderland Ziekenhuis is gesloten. U kunt wel telefonisch contact met ons opnemen. Wij zijn dagelijks te bereiken van 9.00 uur tot 16.30 uur op telefoonnummer 046-4778841.

Wij kunnen ons echter voorstellen dat een persoonlijk gesprek soms noodzakelijk is. Voor deze gesprekken, kunt u vanaf 7 april elke dinsdagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur op inloop terecht in het Veiligheidshuis, Geleenbeeklaan 2, 6166 GR Geleen. U hoeft geen afspraak te maken.

We vragen u met maximaal 2 personen te komen. Voor het overige hanteren wij de regels van het RIVM. Dit betekent dat u niet kunt komen indien er sprake is van neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, niezen, keelpijn en verhoging of koorts. Ook vragen wij u om 1,5 meter afstand te houden van andere personen.

Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek (werk en inkomen)

Het Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek doet er alles aan om de dienstverlening aan mensen met een uitkering of begeleiding naar werk te garanderen.

• De balie van Sociale Zaken aan Rijksweg –Zuid in Sittard blijft open.
  • Persoonlijk geplande afspraken worden vanuit de gemeente omgezet naar telefonische afspraken.
  • Mocht persoonlijk contact bij dringende situaties nodig zijn dan bellen we vooraf of u geen gezondheidsklachten heeft
  • Uiteraard zetten wij zelf ook geen medewerkers met gezondheidsklachten in.
  • Groepstrainingen worden omgezet in individuele coaching.
  • Doordat de dienstverlening vanuit Werk veelal telefonisch of per mail plaatsvindt is per 16 maart de locatie op de Millenerweg 4A te Sittard gesloten en daarmee ook de praktijkdiagnose gesloten.
  • De productiewerkzaamheden bij het Participatiebedrijf (lees Vixia) gaan door maar wel met aangescherpte regels en aangepaste werktijden (en uiteraard met inachtneming van de landelijke richtlijnen).
  • Er vinden t/m 6 april geen huisbezoeken plaats tenzij dit niet anders kan.
RBL & Jongerenloket

In navolging van de adviezen en beschikbare informatie van de Rijksoverheid en het RIVM is het Regionaal Bureau Leerplicht en het Jongereloket vanaf heden tot nader bericht gesloten. Vanuit de landelijke richtlijnen wordt dringend verzocht om persoonlijk contact zoveel mogelijk te vermijden om eventuele verdere besmettingen te voorkomen. Wel zijn we voor alle vragen rondom onze dienstverlening iedere werkdag telefonisch bereikbaar van 09:00 uur tot 16:30 op nummer 14046.

Onze consulenten zullen onze dienstverlening telefonisch verlenen. Daarnaast is het Jongerenloket bereikbaar via mail: jongerenloket@sittard-geleen.nl. Het Regionaal Bureau Leerplicht/RMC is daarnaast ook bereikbaar via: rbl-westelijkemijnstreek@sittard-geleen.nl

Overige afdelingen gemeente

Medewerkers van de gemeente zijn verzocht om zoveel mogelijk thuis te werken, maar zijn wel bereikbaar via telefoon, skype of mail. Vergaderingen en bijeenkomsten gaan niet door. U krijgt persoonlijk bericht als u een geplande afspraak heeft en hierin iets voor u wijzigt. Daarnaast zijn onze gebouwen (met uitzondering van de balies op afspraak) per direct gesloten voor externe bezoekers.

Informatie voor ondernemers

Regelingen en actuele informatie voor ondernemers vindt u op onze ondernemerspagina’s

Evenementen, gemeentelijke musea, poppodium, schouwburg en bibliotheken

Ook voor evenementen, gemeentelijke musea, poppodia en andere publieke instelleningen zijn bepaalde maatregelen van kracht.  Wilt u hier meer over weten?  Kijk dan hier.

Dringende vragen?

Algemene vragen over het coronavirus: Bel het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid: tel. 0800-1351.
Gezondheidsvragen over een situatie in Zuid-Limburg: Bel het callcenter van de GGD Zuid-Limburg: tel. 088-8805005.

Vragen over de dienstverlening van de gemeente Sittard-Geleen: Bel ons klantcontactcenter: tel 14 046