Evaluatie corona-aanpak stadscentra

Sinds 1 juni is de horeca weer open. Terrassen zijn uitgebreid en aangepast om te voldoen aan de landelijke coronaregels. Ook in de centra van Sittard en Geleen zijn maatregelen genomen om ‘coronaproof’ te winkelen. Na een paar weken proefdraaien, hebben we samen met centrummanagement, politie, handhaving en de in de stad aanwezige gastvrouwen en –heren bekeken wat er beter kan. Dat bleken vooral de aanduidingen te zijn van de looproutes in het Sittardse centrum. Deze worden maandag 22 juni aangepast.

Verbetering aanduiding looproutes

Op doordeweekse dagen valt het allemaal mee. Dan is het niet zo druk en kan iedereen gemakkelijk 1,5 meter afstand houden. Maar in het weekend en op feest- en marktdagen ligt dat anders. Vooral bij mooi weer is het gezellig druk in de smalle straatjes. Afstand houden is dan niet meer zo gemakkelijk. De hartjes en wees-lief stickers op de bestrating geven de looproutes niet zo duidelijk aan. Daarom worden ze maandag 22 juni vervangen door duidelijke gele lijnen. In echt smalle straatjes wordt 1-richtingverkeer ingesteld voor voetgangers. Dit is op de bestrating aangegeven met de gangbare verkeersborden voor eenrichtingverkeer. Hierop wordt alleen gehandhaafd bij drukte.

Eigen verantwoordelijkheid

De Nederlandse corona-aanpak is erop gericht het virus maximaal onder controle te houden zodat de zorg niet overbelast wordt en kwetsbare mensen worden beschermd. Gelukkig kunnen we de maatregelen steeds verder versoepelen. Maar corona is en blijft een gevaarlijk virus, vooral voor de ouderen en kwetsbaren onder ons. Om verspreiding van het virus te voorkomen, moeten we daarom onze verantwoordelijkheid blijven nemen. Juist nu. Vermijd daarom drukte en zorg altijd voor 1,5 meter afstand. En heb je verkoudheidsklachten of koorts? Blijf dan thuis! #samensterksittardgeleen