Hartverwarmende initiatieven

De helpende hand, het luisterend oor, er vanzelfsprekend voor elkaar zijn. Op tal van plekken zagen we in de voorbije weken schitterende initiatieven ontstaan van mensen die elkaar onderling helpen.

Buurtinitiatief Leif en Leid uit Overhoven in Sittard biedt bijvoorbeeld een boodschappen bezorgdienst voor hulpbehoevende mensen uit de omgeving, die niet of nauwelijks kunnen terugvallen op mantelzorg. We zien ook mensen die klusjes doen, de hond uitlaten, helpen bij het gebruik van computer of telefoon, voor een ander koken of gewoon luisteren. Stuk voor stuk waardevolle initiatieven. Allemaal waardevolle initiatieven om een er voor een ander te zijn.

Informatiepunt Samen Sterk

Om alle hulpvragen en het hulpaanbod op een overzichtelijke manier samen te brengen, is begin april het Informatiepunt Samen Sterk opgericht. Een initiatief van de gemeente Sittard-Geleen samen met Partners in Welzijn. Sinds de start heeft het Informatiepunt zo’n dertig telefoontjes gehad van mensen die hulp vragen of die een ander willen helpen. Mensen die via het Informatiepunt succesvol aan elkaar gekoppeld zijn en voor elkaar van betekenis zijn. Het is bovendien mooi dat het aantal hulpinitiatieven nog steeds groeit!

#samensterksittardgeleen

Heeft u hulp nodig? Wilt u helpen? Informatiepunt Samen Sterk is er voor iedereen. Kijk voor meer informatie op www.sittard-geleen.nl/samensterk of bel op werkdagen tijdens kantooruren naar het nummer van Partners in Welzijn: 046 – 457 57 00.