Houd afstand en vermijd drukte, ook in de centra

Vanaf 1 juni gaat de horeca weer open. Lekker uit eten, een glaasje drinken of een terrasje pikken: het mag allemaal weer. Natuurlijk blijven we wel goed op onze veiligheid letten. We houden 1,5 meter afstand en vermijden drukte. In de centra van Sittard en Geleen is dat niet altijd even gemakkelijk. Daarom zijn er een aantal extra maatregelen genomen.

Houd rechts

Loop in winkelstraten zoveel mogelijk aan de rechterkant. Afstand houden is dan veel gemakkelijker.

Eén richting

Sommige straatjes in het centrum van Sittard zijn te smal voor tweerichtingsverkeer. Zeker op drukkere dagen. Daarom is hier eenrichtingsverkeer ingesteld. De looproute (zie rode pijlen op onderstaande plattegrond) is met stickers aangegeven op de bestrating.

Afbeelding coronaproof winkelen Sittard

Gastvrouwen en -heren

Het zal - zeker in het begin - even wennen zijn. Dat kunnen we ons goed voorstellen. Op drukkere dagen zijn daarom gastvrouwen en gastheren in de stad om u te helpen. Heeft u vragen? Stel ze hen gerust.

Schone handen

Wilt u tijdens het winkelen even uw handen schoonmaken? Gebruik dan de desinfecterende handgel die op verschillende plekken aanwezig is.

Horeca

De horeca heeft het extra zwaar in de huidige 1,5m samenleving. Veel zaken hebben gevraagd of ze tijdelijk extra terrasruimte kunnen krijgen. De gemeente staat dat toe waar mogelijk. Wilt u binnen een hapje eten of een glaasje drinken? Dan moet u vooraf reserveren. Voor terrasbezoek is dit niet verplicht.

Fietsen

Gaat u op de fiets naar de stad? Plaats deze dan altijd in de fietsenstalling. Zo vormen ze geen extra obstakels in de toch al smalle winkelstraten.

Samen sterk in Sittard-Geleen

Met deze maatregelen en uw medewerking kunnen we ervoor zorgen dat het veilig is en blijft. En we nog lang van onze hernieuwde vrijheid kunnen genieten. #samensterksittardgeleen