Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Zuid-Limburg

Noodverordening van de voorzitter van de veiligheidsregio Zuid-Limburg houdende voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 (Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Zuid-Limburg 1 april 2020)

Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Zuid-Limburg vastgesteld op 1 april

Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze nieuwe noodverordening is de verlenging van de maatregelen met betrekking tot de bestrijding van het coronavirus verwerkt die het kabinet op dinsdag 31 maart heeft vastgesteld. De nieuwe noodverordening geldt per direct voor de 16 gemeenten in de regio Zuid-Limburg en dus ook voor Sittard-Geleen. Deze nieuwe noodverordening vervangt de verordening van 27 maart 2020.

Verlenging van de maatregelen tot en met 28 april

De belangrijkste aanpassing in de nieuwe verordening is de verlenging van de eerder vastgestelde maatregelen tot en met dinsdag 28 april 2020.

Uitzondering hierop vormt het verbod op evenementen, dit blijft nog steeds van kracht tot 1 juni 2020.

Sanitaire voorzieningen

In de nieuwe noodverordening is daarnaast opgenomen dat sanitaire voorzieningen (gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen) bij vakantieparken, campings, kampeerterreinen en kleinschalige kampeerveldjes (zoals bijvoorbeeld ‘kamperen bij de boer’) en sanitaire voorzieningen bij parken, natuurgebieden en stranden, gesloten moeten worden.

Dit is besloten omdat op deze locaties de maatregel met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand vaak niet of niet voldoende in acht wordt genomen. Dit verhoogt het risico op verspreiding van het coronavirus.

Nog steeds geldt:

  • blijf thuis bij klachten (niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of verhoging tot 38 graden) en beperk contact met anderen;
  • werk thuis of spreid werktijden;
  • Vermijd grote groepen;
  • was uw handen regelmatig;
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
  • gebruik papieren zakdoekjes;
  • schud geen handen;
  • houd 1,5 meter afstand van elkaar.