Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Zuid-Limburg

Noodverordening van de voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg houdende voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/ COVID-19 (‘Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Zuid-Limburg van 29 september 2020').

Vanaf dinsdag 29 september is een nieuwe noodverordening van kracht in de zestien gemeenten binnen onze veiligheidsregio. In de noodverordening zijn de nieuwe maatregelen opgenomen die op maandag 28 september door minister-president Rutte en minister de Jonge zijn afgekondigd. De maatregelen hebben als doel om de verspreiding van het coronavirus terug te dringen. Op basis van de nieuwe noodverordening kan gehandhaafd worden. Deze noodverordening vervangt de noodverordening van 21 augustus 2020. 

Algemene regels blijven gelden

Het is nog steeds van groot belang dat iedereen zich zo goed mogelijk aan de algemene maatregelen houdt. De basismaatregelen nogmaals op een rijtje:

  • Heb je klachten: blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Was vaak je handen.
  • Werk zoveel mogelijk thuis.
  • Vermijd drukke plekken en reis zoveel mogelijk buiten de spits.

Meer informatie

Voor algemene informatie over het coronavirus en de maatregelen kun je terecht op de website van de Rijksoverheid of het RIVM. Ook kun je telefonisch contact opnemen met de Rijksoverheid via het landelijk publieksinformatienummer: 0800 1351. 

Voor vragen over handhaving of mogelijkheden in een specifieke situatie (bv. als ondernemer), kun je het beste contact opnemen met je eigen gemeente.

Heb je verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis, bel 0800-1202 en maak een afspraak voor een test. Voor andere gezondheidsvragen kun je terecht bij je eigen huisarts of neem contact op met de informatielijn van de GGD Zuid-Limburg, tel. 088 - 880 50 05.