Sittardse Markt wordt tijdelijk voetgangersgebied

Vanaf zaterdag 4 juli wordt de hele Markt in Sittard voetgangersgebied. Fietsers, bromfietsers en scooters mogen dan niet meer over de Markt rijden. Deze tijdelijke maatregel is genomen voor de veiligheid van bezoekers en bedienend personeel van de terrassen op het marktplein.

Door de 1,5 meter richtlijnen ivm corona mogen er minder tafeltjes en stoelen op de normaal beschikbare terrasruimte staan. Daarom mogen de horecabedrijven hun terrassen tijdelijk uitbreiden naar het marktplein. Hierbij ontstaan nu vaak gevaarlijke situaties door overstekende voetgangers en voorbijrijdende (brom)fietsers en scooters. 

Versmarkt Sittard terug naar Markt 

De versmarkt vindt vanaf 4 juli ook weer plaats op de Markt. Horeca- en marktondernemers hebben onder begeleiding van de gemeente onderling afgesproken hoe ze het marktplein op zaterdag samen coronaproof kunnen indelen. Deze nieuwe indeling gaat in op 4 juli en wordt vervolgens geëvalueerd. 

Gastvrouwen en –heren niet meer nodig

In drukke winkelstraten en op volle terrassen is niet altijd even gemakkelijk om 1,5 meter afstand te houden. Daarom waren er in juni tijdens drukke periodes gastvrouwen en –heren aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Inmiddels zijn we een maand verder. De drukte blijkt mee te vallen en de meeste mensen houden zich aan de richtlijnen. Daarom is de inzet van gastvrouwen en –heren in overleg met Centrummanagement Sittard beëindigd.