Samen Sterk Sittard-Geleen

De coronacrisis heeft een grote impact op ons dagelijks leven. Toch zijn er ook lichtpuntjes in deze onzekere tijd. Op verschillende plekken in de gemeente ontstaan initiatieven van inwoners die elkaar onderling willen helpen en steunen, bijvoorbeeld door boodschappen te doen of een luisterend oor te bieden aan mensen die eenzaam of angstig zijn.

Samen met Partners in Welzijn hebben wij daarom het Informatiepunt Samen Sterk opgezet.

Direct naar het informatiepunt

Informatiepunt Samen Sterk

Informatiepunt Samen Sterk brengt mensen die hulp nodig hebben, rechtstreeks in contact met bestaande en nieuwe initiatieven van inwoners die hulp aanbieden. Ook zijn diverse zorgpartners aan het Informatiepunt verbonden. Zo biedt Partners in Welzijn hulp en ondersteuning op tal van gebieden, bijvoorbeeld in de vorm van maatschappelijk werk. De organisatie heeft daarnaast contact met een uitgebreid netwerk van vrijwilligersorganisaties en zorgaanbieders die inzetbaar zijn.

Heeft u hulp nodig? Wilt u helpen?

• Informatiepunt Samen Sterk is op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur en tussen 13.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar via het nummer van Partners in Welzijn: 046 – 457 57 00.
  • Het overzicht van alle initiatieven is ook te vinden op de website van Partners in Welzijn.

Het informatiepunt biedt wellicht niet voor alle hulpvragen direct een oplossing. Het kan wel een eerste stap zijn. Het aantal nieuwe initiatieven in de gemeente groeit en daarmee komen mogelijk ook oplossingen in beeld die er nu nog niet zijn. Iedereen die kan en wil helpen met een mooi initiatief, is van harte welkom zich bij het Informatiepunt te melden.

Met en voor elkaar

Door op deze manier samen onze krachten te bundelen, door hulpbehoevende mensen in contact te brengen met een helpende hand, zijn we samen sterk voor Sittard-Geleen. Dat sluit mooi aan bij de overtuiging van de gemeente om samen te werken aan een duurzame toekomst voor Sittard-Geleen. We leven in onzekere tijden en niemand weet hoe lang dit nog gaat duren. Wij roepen u dan ook op alle adviezen op te volgen om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Pas goed op uzelf en op uw dierbaren!
#samensterksittardgeleen