• Fietspaden op de dijken gaan 10 mei open

In het najaar van 2017 zijn op de verhoogde dijken langs de Maas, als onderdeel van het project Rivierpark Maasvallei, in de gemeenten Stein, Sittard-Geleen en Echt-Susteren fietspaden aangelegd.

• Fortuna Sittard tekent Gouden Boek Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 30 april 2018 - Aanvoerder Perr Schuurs en voorzitter Istan Gün van Fortuna Sittard hebben vanmiddag het Gouden Boek van de gemeente Sittard-Geleen getekend. Dat gebeurde tijdens een officiële ontvangst in het gemeentehuis in Sittard ter gelegenheid van de promotie van Fortuna Sittard naar de eredivisie.

• Huldiging spelers Fortuna Sittard op maandag 30 april

Sittard-Geleen feliciteert Fortuna Sittard met de promotie naar de eredivisie, na het behalen van de overwinning gisterenavond op Jong PSV.

• De AVG en het aanvragen van subsidie bij de gemeente

Op 25 mei gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in. In heel Europa geldt dan één en dezelfde privacywetgeving. Door de AVG krijgen mensen meer rechten bij de verwerking van hun persoonsgegevens in dit digitale tijdperk.

• Extra bescherming voor monumentale en waardevolle bomen Sittard-Geleen

Persbericht I Sittard-Geleen, 26 april 2018 – De drie lokale IVN-afdelingen en de Bomenstichting hebben in nauw overleg met de gemeente Sittard-Geleen een lijst met monumentale en waardevolle bomen opgesteld. “Oude en bijzondere bomen bepalen voor een groot deel de uitstraling en het karakter van onze gemeente. Ze verdienen daarom extra bescherming”, legt wethouder Leon Geilen (leefomgeving) uit.

• Lintjesregen 2018

Persbericht I Sittard-Geleen, 26 april 2018 - Burgemeester Sjraar Cox reikte bij gelegenheid van Koningsdag aan 21 verdienstelijke personen een Koninklijke Onderscheiding uit. Vier personen zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De overige personen werden allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

• Zakendoen in het buitenland / Euregio?

Wilt u de mogelijkheden verkennen om over de grenzen heen in de Euregio te ondernemen? Bezoek dan op 29 mei de netwerkbijeenkomst Grenzeloos Ondernemen in Multifunctioneel Centrum de Grous in Stein (Heerweg-Centrum 38).

• Tips om woninginbraak te voorkomen

Zomervakantie. Lekker een paar weken naar de zon of gewoon dagtrips maken in eigen land. Voorkom dat iemand inbreekt en waardevolle spullen steelt. Met wat simpele maatregelen maakt u het de inbreker een stuk lastiger.

• Watertappunten Sittard-Geleen in gebruik

De watertappunten in Sittard-Geleen zijn in gebruik. Vanaf nu kan met één druk op de knop gratis kraanwater worden getapt bij de verschillende tappunten.

• Kaartverkoop Oktoberfeest 2018 gestart

Persbericht | Sittard-Geleen, 20 april 2018 – In één van de meest historische gebouwen aan de markt van Sittard is in het bijzijn van sponsoren, verenigingen en partners van het Oktoberfeest Sittard 2018 het nieuwe programma gepresenteerd. Ook de kaartverkoop is gestart. Vanaf nu kunnen ‘vroege vogels’ hun passe-partouts bestellen.

• “XXLimburg maakt Nederland groter”

Op de dag van de beëdiging van kabinet Rutte III, heeft de Provincie Limburg een open uitnodiging gestuurd met als titel “XXLimburg maakt Nederland groter”.

• Gemeenten Westelijke Mijnstreek verlengen extra inzet geestelijke gezondheidszorg voor jeugdigen

Persbericht I Sittard-Geleen, 16 april 2018 – De gemeenten Sittard-Geleen, Stein, Beek en Schinnen verlengen voor de rest van 2018 de extra inzet op lichte geestelijke gezondheidszorg (GGZ) voor jeugdigen.

• Burgerinitiatief 'Burgerhart' op eigen benen

Persbericht I Sittard-Geleen, 13 april 2018 – Burgerhart, de vrijwilligersorganisatie rondom Automatische Externe Defibrillators (AED) in Sittard-Geleen, gaat door als zelfstandige stichting. De Rode Kruis-afdelingen en de EHBO-verenigingen van Sittard-Geleen worden de drijvende krachten achter de stichting. “Burgerhart wordt nu in handen gegeven van betrokken mensen in de dorpen, wijken en buurten van onze gemeente”, aldus wethouder Leon Geilen (Welzijn).

• Omnibuzz biedt ook maatwerk op de arbeidsmarkt

Persbericht | Sittard-Geleen, 6 april 2018 – Vandaag wordt Omnibuzz door de gemeente Sittard-Geleen in het zonnetje gezet. Ook dit bedrijf biedt werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op regulier werk. Sandra en Dominique zijn onlangs gestart bij deze werkgever en binnenkort begint ook een kandidaat uit de Wsw.

• Nominatie Ligne

Ligne is genomineerd voor de Gouden Piramide. Dat is de tweejaarlijkse rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur en gebiedsontwikkeling.