• Uitnodiging informatiebijeenkomst Het Groene Net

Het Groene Net organiseert op verzoek van de betrokken gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein een algemene informatiebijeenkomst over de stand van zaken en de ontwikkeling van een warmtenet in de regio. Deze bijeenkomst, die plaatsvindt op woensdag 15 mei 2019, is bedoeld voor inwoners en bedrijven die zich graag op hoofdlijnen laten informeren over Het Groene Net.

• Programma jubileumeditie Oktoberfeest Sittard (bijna) bekend

Sittard-Geleen, 23 april 2019 – Op een zonovergoten historische Markt van Sittard is Paasmaandag 22 april het programma voor de jubileumeditie van Oktoberfeest Sittard gepresenteerd. Met als thema voor deze 15e editie ‘Grenzeloos’ heeft de gemeente Sittard-Geleen, als organisator, enkele grote namen uit het succesvolle verleden van 15 jaar Oktoberfeest aangekondigd. Zo staan onder meer de Oostenrijkse Schürzenjäger en de Duitse schlagerzanger Heino op het affiche van Oktoberfeest 2019. Wethouder Berry van Rijswijk (o.a. evenementen) heeft tijdens de programmapresentatie ook het startsein gegeven voor de kaartverkoop. Zowel online als bij de vaste voorverkoopadressen, zijn de kaarten voor deze jubileumeditie van een grenzeloos Oktoberfeest Sittard, nu te koop. Wees er dus snel bij.

• Winnaars Brilliant Business Awards bekend

Westelijke Mijnstreek, 16 april 2019 - Onder grote belangstelling zijn dinsdagavond 16 april de Brilliant Business Awards uitgereikt. De Diamant-Award ging naar HBI Bisscheroux, de Robijn was voor Weld Point en de Parel ging naar IZT Limburg. De ‘Diamant’, de ‘Robijn’ en de ‘Parel’ werden uitgereikt door de burgemeester van Beek, Christine van Basten-Boddin, wethouder Natascha Wingelaar van de gemeente Stein en wethouder Pieter Meekels van de gemeente Sittard-Geleen.

• Eerste rapportage 2019: positief financieel resultaat

Persbericht I Sittard-Geleen, 5 april 2019 – De gemeente Sittard-Geleen schrijft een positief resultaat van 880.000 euro bij in de eerste maanden van 2019. Dat blijkt uit de eerste programmarapportage 2019, die gisteravond aan de gemeenteraad is gepresenteerd.

• Ondergrondse hoogspanningskabel tussen Born en Graetheide

TenneT is als landelijk netbeheerder van het hoogspanningsnet verantwoordelijk voor de leveringszekerheid van elektriciteit. Om die nu en in de toekomst te kunnen garanderen, werkt TenneT aan diverse aanpassingen en uitbreidingen van het hoogspanningsnet.