Voorlopig eenmalige inzameling oud papier in Sittard-Geleen

Persbericht I Sittard-Geleen, donderdag 9 april – De gemeente Sittard-Geleen heeft afvalinzamelaar RWM verzocht het oud papier in de hele gemeente huis-aan-huis op te halen. De ophaalronde start in de week van 20 april en zal een aantal dagen in beslag nemen. Meer informatie over planning en routes volgt later.

RWM stopte medio maart met de inzameling van oud papier vanwege ziekteverzuim onder medewerkers. Eerder had RWM al de inzameling via verenigingen beëindigd. De keuze om oud papier niet meer op te halen was gebaseerd op het feit dat mensen deze afvalstroom het makkelijkste thuis kunnen bewaren. “Inmiddels zijn we enkele weken verder en zien we dat onze inwoners heel wat oud papier hebben verzameld’, geeft wethouder Leon Geilen (Leefomgeving) aan. “Steeds meer mensen zetten het oud papier toch aan de straat en dat kan gevaarlijke situaties opleveren, bijvoorbeeld als het papier vlam vat. Daarom wordt het oud papier eenmalig opgehaald."

Thuis bewaren

RWM is op dit moment bezig met het plannen van de ophaalronde oud papier. Tot die tijd worden inwoners opgeroepen om het oud papier thuis te bewaren. Zodra de route en planning duidelijk zijn, worden inwoners hierover geïnformeerd.
Over de periode na de -voor nu- eenmalige ophaalronde is de gemeente in overleg met RWM. Wethouder Geilen: “Hoe we verder gaan is voor een groot deel afhankelijk van welke adviezen het kabinet afgeeft na 28 april."