• Raadsvergadering 22 april 2021

Donderdag 22 april vergadert de gemeenteraad digitaal. Er is geen publiek toegestaan bij de vergaderingen.

• Bescherm uw onderneming tegen georganiseerde criminaliteit!

We kennen inmiddels allemaal de voorbeelden van hennepteelt. We lezen het in de krant, nietsvermoedende ondernemers die hun bedrijfsruimte verhuren aan – wat later blijkt – criminele netwerken. Denk niet te snel ‘dat overkomt mij niet’. Heel recent gebeurde dit weer op verschillende plekken in de drie gemeenten in de Westelijke Mijnstreek.

• Praat mee over de plannen voor de ESCS-locatie

De plannen van ontwikkelaar Smart Properties om op de ESCS-locatie in Sittard (de locatie van het voormalige Euregionaal Sport- en Congrescentrum) een eco-vakantiepark te realiseren, nemen vastere vormen aan. Wij vinden het belangrijk de ontwikkelaar een aantal voorwaarden mee te geven, waarmee hij bij de uitwerking van de plannen rekening moet houden.

• Wijkbeheer naar nieuwe locatie op Mauritspark

Persbericht I Sittard-Geleen, 8 april 2021 – Twintig jaar na de herindeling van Sittard, Geleen en Born worden de locaties van wijkbeheer van de gemeente samengevoegd. Het college stelt de gemeenteraad voor om op Mauritspark in Geleen een nieuwe, centrale huisvesting te bouwen voor de medewerkers van openbare ruimte.

• Webinar ‘Belevingsonderzoek veiligheid Chemelot’ op donderdag 15 april

Op dinsdag 6 april 2021 publiceerde het RIVM de resultaten van het onderzoek naar de veiligheidsbeleving van bewoners rondom chemiecluster Chemelot. Om geïnteresseerde omwonenden meer uitleg te geven over de resultaten en de vervolgacties, organiseert Veiligheidsregio Zuid-Limburg samen met het RIVM, Chemelot, gemeenten, GGD en provincie, een zogenoemde webinar. Deze vindt plaats op donderdag 15 april en start om 20.00 uur.

• Belevingsonderzoek veiligheid Chemelot: meeste inwoners rondom Chemelot voelen zich niet onveilig

Het RIVM presenteert vandaag (dinsdag 6 april) de resultaten van een onderzoek naar de veiligheidsbeleving van bewoners rondom chemiecluster Chemelot. Daaruit blijkt onder andere dat de meeste omwonenden van Chemelot zich niet onveilig voelen. De uitkomsten van het onderzoek vormen mede de basis van een plan van aanpak dat moet leiden tot een verbetering van (risico)communicatie over Chemelot. Uitgangspunt daarbij zijn dat inwoners weten wat te doen bij incidenten en het vergroten en behouden van het veiligheidsgevoel van omwonenden.

• Vervolg rondevergadering 8 april

Kijk vanaf 19.00 uur live mee naar het vervolg van de rondevergadering van vorige week.

• Concept strategische Gebiedsvisie Omgeving Chemelot staat online

Hoe zorgen we er samen voor dat we ook in de toekomst in de omgeving van Chemelot op een veilige, gezonde én duurzame manier kunnen wonen, werken, recreëren, ondernemen en innoveren?