Koninklijke onderscheiding voor de heer Herman Cox uit Buchten

Persbericht I Sittard-Geleen, 27 april 2021 – Burgemeester Verheijen heeft op 27 april een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Herman Cox uit Buchten. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Afbeelding uitreiking KO de heer Cox 27-4-2021

De heer Cox heeft deze Koninklijke onderscheiding ontvangen, omdat hij zich al meer dan 60 jaar inzet voor schutterij Sint Joseph uit Buchten. In deze periode heeft hij onder andere het materiaalbeheer van de drumband verzorgd en kinderen opgeleid tot ‘bordjesdragers’ voor de optochten tijdens schuttersfeesten. Hij is nog steeds actief als coördinator van de ‘oud-ijzerploeg’.

Daarnaast verricht de heer Cox al geruime tijd vrijwilligersactiviteiten voor Buurtvereniging ’t Centrum in Buchten en Postduivenvereniging ‘De Valk’ uit Susteren. Bovendien is hij meer dan 20 jaar decorbouwer geweest voor de Buchter Revue. Ook bezocht de heer Cox wekelijks (voor de coronapandemie) de bewoners van zorgcentrum Aldenhof.

Uitreiking

De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding vond plaats op dinsdag 27 april 2021 om 11.00 uur bij de heer Cox thuis. Hierbij zijn de coronamaatregelen in acht genomen.