Hoogleraar Loe Feijs benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Persbericht | Sittard-Geleen, 8 oktober 2021 – Burgemeester Verheijen heeft op vrijdag 8 oktober een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Loe Feijs uit Sittard bij gelegenheid van zijn afscheid aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Feijs was voormalig vicedecaan en hoogleraar aan de faculteit Industrial Design van de Technische Universiteit Eindhoven. Hij heeft de onderscheiding onder meer ontvangen voor zijn wetenschappelijke prestaties op het gebied van wiskunde en informatica, innovatieve technologie en zijn inzet voor samenwerking tussen de verschillende disciplines wetenschap, techniek en creatieve industrie.

Landelijk en internationaal wordt de heer Feijs geroemd als een verbinder die bruggen slaat tussen wetenschap en maatschappij. Burgemeester Verheijen prees in zijn toespraak de vele successen en initiatieven waarmee de heer Feijs de wetenschap en de samenleving heeft gediend.

Uitreiking

De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding vond plaats op 8 oktober tijdens de afscheidsrede van de heer Feijs bij een symposium en formeel afscheidscollege van de Technische Universiteit Eindhoven.

050_20211011Prof. Feijs Tue (1)

Burgemeester Verheijen reikt Koninklijke onderscheiding uit aan Loe Feijs. Bron: Technische Universiteit Eindhoven