Burgemeester Sjraar Cox reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan Jan Smeets uit Einighausen

Persbericht | Sittard-Geleen, 25 april 2019 - Burgemeester Sjraar Cox reikte vandaag een Koninklijke Onderscheiding uit aan Jan Smeets. Hij is bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Pinkpop

Aan de vooravond van de lintjesregen wordt de heer Smeets bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontvangt deze onderscheiding vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de popmuziek en Pinkpop in het bijzonder. Dit festival wordt dit jaar voor de 50e keer georganiseerd. Pinkpop geldt binnen de festivalwereld als toonaangevend en trendsettend evenement en heeft daarmee een voorbeeldfunctie.

20 jaar geleden werd hij al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en thans is hij bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Naast het bieden van een bijzonder en aansprekend programma voor een brede doelgroep, wordt er nu tijdens Pinkpop veel aandacht besteed aan duurzaamheid, een gezonde leefstijl, het aanbieden van Fairtrade producten en krijgen maatschappelijke organisaties een plek op het festival. De organisatie probeert op allerlei manieren de festivalgangers te enthousiasmeren hun steentje bij te dragen. Tevens is de heer Smeets oprichter van Yourope, een internationale koepelorganisatie voor festivalorganisatoren en mede erop gericht kennis te delen en aan elkaar over te dragen. De heer Smeets is vanwege zijn enorme ervaring en kennis een belangrijke gesprekspartner voor veel organisaties binnen de muziekwereld. Binnen de geschiedenis van de popmuziek in ons land, maar óók daarbuiten heeft hij veel betekend en geniet hij groot aanzien. Dit naast een aantal maatschappelijke verdiensten op andere terreinen

Uitreiking

De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding vond plaats tijdens een bijeenkomst in het kader van 50 jaar Pinkpop in Carna Einighausen, Heistraat 6.