Huldiging van wereldkampioenen handbal Larissa Nusser en Inger Smits

Persbericht | Sittard-Geleen, 19 december 2019 – Twee speelsters van het Nederlandse team handbal dat afgelopen zondag in Japan wereldkampioen is geworden, zijn afkomstig uit gemeente Sittard-Geleen. Larissa Nusser uit Born en Inger Smits uit Geleen, worden komende zondag gehuldigd door burgemeester Cox.

Larissa is ooit gestart bij HV Born en Inger in Geleen bij Vlug en Lenig (V&L). De twee dames hebben hun bijdragen geleverd aan het grote succes van het Nederlandse team. De gemeente Sittard-Geleen is trots op de geleverde prestaties, en wil dat laten blijken door Larissa en Inger komende zondag te huldigen, in de Stadssporthal in Sittard: thuishaven van de Limburg Lions.

Aanstaande zondag spelen de Lions thuis tegen Tongeren. Deze wedstrijd begint om 16.15 uur en wordt live uitgezonden door de NOS. Meteen na de wedstrijd worden beide dames gehuldigd. Leden van V&L, HV Born, Sittardia en SV Munstergeleen zijn eveneens aanwezig, waarbij de jeugd en leden van deze verenigingen in handbaltenue gratis entree krijgen. Ook krijgen de kinderen handtekeningenkaarten, zodat ze na de huldiging samen met Larissa en Inger op de foto kunnen gaan en een handtekening kunnen krijgen.