Koninklijke onderscheidingen voor Jim en Gerda Rosbak uit Sittard

Persbericht I Sittard-Geleen, 18 december 2019 - Burgemeester Sjraar Cox heeft op 18 december een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan het echtpaar Jim Rosbak en Gerda Rosbak-Neelen uit Sittard. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer en mevouw Rosbak ontvingen deze Koninklijke onderscheiding voor hun langdurige inzet voor Buurtcentrum Limbrichterveld.

Afbeelding de heer en mevrouw Rosbak met Koninklijke Onderscheiding

Jim Rosbak zet zich op alle mogelijke gebieden in voor het buurtcentrum. Hij denkt en helpt mee om zoveel mogelijk aan de wensen en behoeftes van gebruikers en bezoekers tegemoet te komen. Daarnaast spant de heer Rosbak zich in voor Stichting Pelita. Een landelijke stichting die zich inzet voor mensen uit voormalig Nederlands-Indië. Pelita biedt informatie en advies aan op diverse terreinen of, waar nodig, andere vormen van hulp- en dienstverlening.

Gerda Rosbak-Neelen verzorgt al jarenlang de gehele administratie van het buurtcentrum. Zij is verantwoordelijk voor de inkoop en organiseert diverse activiteiten.

Het resultaat van hun inzet is dat het buurtcentrum goed onderhouden is en een hoge bezettingsgraad kent. Het centrum is 6-7 dagen per week geopend en meestal vinden er meerdere activiteiten tegelijk plaats.

De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding vond plaats op woensdag 18 december 2019 om 13.00 uur tijdens de kerstviering in het Buurtcentrum Limbrichterveld.