Mei 2019

• Burgemeester Cox kondigt afscheid aan

Persbericht I Sittard-Geleen, 10 mei 2019 - Burgemeester Sjraar Cox (65 jaar) van gemeente Sittard-Geleen stopt per 15 maart 2020. Dat heeft hij gisteravond aangekondigd tijdens een besloten bijeenkomst met de fractievoorzitters. Het vertrek van de burgemeester valt samen met het moment dat de helft van de zittingstermijn van de huidige gemeenteraad er op zit.

• Nieuwe website Veiligheidsregio Zuid-Limburg

Als gemeente Sittard-Geleen maken we deel uit van Veiligheidsregio Zuid-Limburg. De veiligheidsregio is erop gericht om u, als inwoner van Zuid-Limburg, beter te beschermen tegen (gezondheids)risico's, rampen en crises. Dat doet de veiligheidsregio samen met alle gemeenten in Zuid-Limburg, Brandweer, Politie, de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR, onderdeel van GGD Zuid Limburg) en andere partners. Samen zorgen zij ervoor dat bij een ramp of crisis zo effectief mogelijk wordt opgetreden.

• Jaarrekening Sittard-Geleen laat lager tekort zien in 2018 en de 2e rapportage 2019 een incidenteel voordeel

29 mei 2019

Persbericht Sittard-Geleen, 28 mei 2019 – Het financieel resultaat van de gemeente Sittard-Geleen was in 2018 beter dan begroot. De gemeente hoeft 6,3 miljoen euro minder uit de reserve te halen om te kunnen voldoen aan alle verplichtingen.