Nieuwe beheerder voor parkeergarages van Sittard-Geleen

Interparking neemt op 1 november het beheer over van de parkeergarages van de gemeente. Met Interparking gaan we in goede samenwerking de komende jaren de dienstverlening in de parkeergarages van Sittard-Geleen naar een hoger niveau tillen. Interparking is één van de grootste parkeerexploitanten met parkeerlocaties in bijna 400 steden in Europa.

In Geleen gaat het om het beheer van de Marktgarage en de parkeergarage van Zuyderland, en in Sittard de Odaparking, de parkeergarage onder het Hub Dassenplein en de garage in het ABC-complex. Daarnaast neemt Interparking ook het parkeerterrein van Zuyd Hogeschool en de Groenstraatgarage mee in het beheer. Eindverantwoordelijke voor de parkeerlocaties is en blijft de gemeente Sittard-Geleen, ook voor het beleid en de parkeertarieven.  

Op het eerste gezicht zal een bezoeker vooral de huisstijl van Interparking opvallen. Bij eventueel contact met een parkinghost, bijvoorbeeld via de intercom, komt u niet meer terecht bij een medewerker van de gemeente maar bij de meldkamer van Interparking. De overdracht naar Interparking is een omvangrijk proces waar we de bezoekers zo weinig mogelijk mee lastig vallen. In de eerste week van de overgang kan er beperkte overlast zijn vanwege werkzaamheden in alle garages.