Veilig kerstshoppen in Sittard-Geleen

Probeer piekdrukte te vermijden in de stadscentra.

Ondernemers in Sittard-Geleen maken zich op voor de Kerst

Het zou mooi zijn als inwoners zoveel mogelijk lokaal hun kerstinkopen doen en daarmee de eigen middenstand steunen. Voor de veiligheid in de stadscentra proberen we de drukte te spreiden en is er extra aandacht voor wachtrijen en looproutes. Houdt u zich daar in elk geval aan, zodat u voldoende afstand bewaart in de soms smalle winkelstraten. Ook het afhalen van bestellingen spreiden de ondernemers zo veel mogelijk. 

Wilt u onbezorgd en op een rustig moment uw kerstinkopen doen? Kom dan in de ochtend of op een doordeweekse dag. Uit ervaring weten we dat het de zaterdagen en de dagen kort voor kerst erg druk kan zijn. 

Mocht het te druk worden in de centra dan waarschuwen we bezoekers via de matrixborden in en rond de centra of via de facebookpagina van Sittard-Geleen.

Veilig winkelen doet u zo:

Winkel zo veel mogelijk alleen

Inkopen doen voor Kerst zal dit jaar anders zijn dan andere jaren. Geen gezellig uitstapje met het hele gezin. Het dringende advies is om alleen te komen als dat mogelijk is.

Plan uw bezoek op een rustig moment

Ga in de ochtend of op een doordeweekse dag. 

Bereid u voor op uw inkopen

Bereid uw bezoek aan de stadscentra goed voor. Maak bijvoorbeeld een boodschappenlijstje.

Houd rechts aan

Loop in winkelstraten zoveel mogelijk aan de rechterkant. Afstand houden is dan veel gemakkelijker.

Eenrichtingsverkeer

Sommige straatjes in het centrum van Sittard zijn te smal voor tweerichtingsverkeer. Zeker op drukkere dagen. Daarom is hier eenrichtingsverkeer ingesteld. Dit is aangegeven op de bestrating. 

Meer weten over corona en winkelen en boodschappen doen? Ga naar de website van de Rijksoverheid voor meer informatie. 

Afbeelding kaartje centrum Sittard - kerstshoppen

Schone handen

Wilt u tijdens het winkelen even uw handen schoonmaken? Gebruik dan de desinfecterende handgel die op verschillende plekken aanwezig is.

Horeca 

De horeca biedt hier en daar afhaalmogelijkheden voor het winkelend publiek, bijvoorbeeld koffie-to-go. Houd voldoende afstand in de rijen en zorg dat de rij nergens 1,5 meter doorgang belemmert.

Tijdelijke toiletten in centra Sittard en Geleen

Bezoekers van de centra in Sittard en Geleen kunnen ook nu de horeca dicht is, gebruik maken van toiletvoorzieningen. Verschillende ondernemers stellen hun personeelstoilet ter beschikking aan winkelend publiek 

Tijdelijke wc’s in Sittard:

Music Machine (Paardestraat), Stoer en Zo (Limbrichterstraat), Boekhandel Krings (Brandstraat), Berden* en Rammelaer* (Steenweg) en Dierenshop Sittard (Voorstad).

Tijdelijke wc’s in Geleen:

HEMA* en Lenders Mannenmode (Markt), Donners Kindermode (Ansemburgstraat), Elis Dagbesteding* (Annastraat), Interior Playground (Raadhuisstraat) en Viventy Kappers (Elisabethstraat).

*rolstoeltoegankelijk 

Samen sterk in Sittard-Geleen

Met deze maatregelen en uw medewerking kunnen we ervoor zorgen dat iedereen op een veilige manier kerstinkopen kan doen in eigen stad. Wij wensen u fijne feestdagen.
#samensterksittardgeleen