Mensen met arbeidsbeperking aan de slag bij PostNL in Born

Sittard-Geleen, 2 juli 2020 - Na een geslaagde pilot van een jaar gaan PostNL en het nieuwe Participatiebedrijf van de gemeente Sittard-Geleen vandaag opnieuw een overeenkomst aan voor een periode van drie jaar. Dat betekent dat mensen met een arbeidsbeperking ook de komende jaren aan de slag kunnen in het sorteercentrum ‘pakketten’ van PostNL in Born.

Sinds 2013 werkt PostNL samen met het voormalige Sociaal Werkbedrijf Vixia. Als gevolg van de Participatiewet is samen met het nieuwe Paricipatiebedrijf Westelijke Mijnstreek verkend hoe deze samenwerking vanuit een ‘Mixed-People’-concept voortgezet kan worden voor de brede doelgroep van mensen die niet in staat zijn om zelfstandig het Wettelijk Minimum Loon te kunnen  verdienen. “Van belang was de gemeente nadrukkelijk in de samenwerking te betrekken”, zegt Sipke Plat (Senior Projectmanager Outsourcing en Personele Concepten bij PostNL). "We richten ons bij PostNL op wat mensen kunnen en bieden hen perspectief.” Wethouder Judith Bühler (Sociale Zaken) die vandaag een werkbezoek heeft gebracht aan het sorteercentrum pakketten van PostNL is positief en zegt hierover: “Iedereen moet een kans krijgen op de arbeidsmarkt. Dat is gewoon niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met deze hernieuwde samenwerking kunnen we weer een aantal mensen perspectief bieden op werk en hen vertrouwen in de toekomst geven.”
 

Ondertekening van overeenkomst

Directie PostNL vertegenwoordigd door Tom Vranken en Hans Verwijlen (Directeur Vixia) ondertekenen de overeenkomst.

Hans Verwijlen (ai. Directeur Participatiebedrijf WM), Tom Vranken (PostNL), Jo Bergers (Participatiebedrijf), Ralph Hennes (Participatiebedrijf), Judith B├╝hler (Wethouder Sociale Zaken), Herbert Hoofwijk (Participatiebedrijf), Sipke Plat (PostNL)

Hans Verwijlen (directeur Vixia), Tom Vranken (PostNL), Jo Bergers (Participatiebedrijf), Ralph Hennes (Participatiebedrijf), Judith Bühler (Wethouder Sociale Zaken), Herbert Hoofwijk (Participatiebedrijf), Sipke Plat (PostNL)