Mei 2020

 • Digitale inloopavond Windpark Holtum-Noord

  20 mei 2020

  De gemeenteraad heeft maandag 11 mei 2020 een ontwerp verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor Windpark Holtum-Noord. Dit betekent dat het project een volgende fase ingaat.

 • Streetwise gaat door in centra Sittard en Geleen

  26 mei 2020

  Persbericht I Sittard-Geleen, 22 mei 2020 – Het gemeentebestuur van Sittard-Geleen verlengt de opdracht voor de Stichting Streetwise om te stimuleren dat zich in de centra van Sittard en Geleen nieuwe, kwalitatief goede en duurzame ondernemers vestigen. Het afgelopen jaar zijn via Streetwise in Sittard acht ondernemers erbij gekomen en is de basis gelegd voor drie nieuwe ondernemers in Geleen, blijkt uit de evaluatie die door het college van B&W is vastgesteld.

 • Burgemeester Verheijen steunt boa-initiatief

  26 mei 2020

  Burgemeester Hans Verheijen ondersteunt het initiatief de boa-vakbonden en de gemeenten Amsterdam, Den Haag en Haarlem, mede naar aanleiding van het geweld tegen boa’s op Hemelvaartsdag.

 • Coronamaatregelen centra Geleen en Sittard

  23 juni 2020

  Persbericht I Sittard-Geleen, 27 mei 2020 - In samenwerking met Centrummanagement Sittard en Centrummanagement Geleen worden in de centra van Sittard en Geleen maatregelen genomen om een bezoek aan die centra zo veilig en tegelijkertijd aangenaam mogelijk te maken. De maatregelen zijn in lijn met de landelijke richtlijnen.

 • Versmarkt Sittard twee weken op Tempelplein, Markt beschikbaar voor terras

  Persbericht I Sittard-Geleen, 28 mei 2020 – De versmarkt in het centrum van Sittard wordt de eerste twee zaterdagen van juni gehouden op het Tempelplein. Daardoor kan er op 6 en 13 juni op het marktplein getest worden of de terrassen van de horecabedrijven coronaproof kunnen worden opgesteld. De donderdagmarkt in Sittard blijft op de Markt staan.

 • Controleurs aan de deur voor hondenbelasting

  Vanaf 1 juni gaan controleurs in onze gemeente huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW. De controleurs bellen bij mensen aan om te kijken of ze een hond hebben. Ze kunnen zich legitimeren, dus vraag er gerust naar. Uiteraard zullen bij de controles de voorgeschreven maatregelen als gevolg van het coronavirus (1,5 meter afstand en hygiënemaatregelen enz.) in acht worden genomen.