Versmarkt Sittard twee weken op Tempelplein, Markt beschikbaar voor terras

Persbericht I Sittard-Geleen, 28 mei 2020 – De versmarkt in het centrum van Sittard wordt de eerste twee zaterdagen van juni gehouden op het Tempelplein. Daardoor kan er op 6 en 13 juni op het marktplein getest worden of de terrassen van de horecabedrijven coronaproof kunnen worden opgesteld. De donderdagmarkt in Sittard blijft op de Markt staan.

Dat is de uitkomst van de overleggen die de wethouders Pieter Meekels (economie) en Leon Geilen (markten) de afgelopen dagen hebben gevoerd met vertegenwoordigers van de Sittardse markthoreca en de marktondernemers van de zaterdagse versmarkt.

Per saldo betekent dit dat de horecaondernemers aan de Markt in Sittard alleen op donderdag tot 16.00 uur geen terrassen kunnen zetten op het plein. De andere 6,5 dagen van de week is die mogelijkheid er de komende weken wel.

De horeca moet bij het gebruik van terrassen rekening houden met de anderhalve meter richtlijnen in verband met corona. Daardoor kunnen er minder tafeltjes en stoelen op de normaal beschikbare ruimte staan. Om toch het reguliere aantal tafeltjes en stoelen te kunnen plaatsen, willen de ondernemers graag gebruik maken van het hele plein. Ook voor de marktkramen gelden coronarichtlijnen. Het college van B&W van Sittard-Geleen heeft beide partijen laten weten dat een gezamenlijk gebruik van de beschikbare ruimte met het oog op die richtlijnen nu niet wenselijk is. Daarom is bepaald dat de donderdagmarkt blijft staan en dat de versmarkt op zaterdag verplaatst naar het Tempelplein.

Na zaterdag 13 juni zal worden bekeken hoe de uitwerking van de coronamaatregelen verder vorm krijgt. Horeca- en marktondernemers gaan de komende week met elkaar hierover in gesprek.