November 2020

 • Sittard-Geleen eerste JOGG-gemeente voor onbepaalde tijd

  Persbericht I Sittard-Geleen, 5 november 2020 – Sittard-Geleen is de eerste gemeente in Nederland die voor onbepaalde tijd doorgaat met de JOGG-aanpak. Dit betekent dat Sittard-Geleen en JOGG langdurig blijven samenwerken. JOGG is een werknet van gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven die gezamenlijk werken aan een gezonde omgeving voor kinderen en jongeren van 0 t/m 19 jaar.

 • Webinar profijtplan Windpark Holtum-Noord

  De gemeenteraad heeft op 8 oktober een verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor de omgevingsvergunning van Windpark Holtum-Noord. Hiermee is een belangrijke stap gezet in het verduurzamen van de energievoorziening in Sittard-Geleen.

 • Een bedankje voor de mantelzorgers in Sittard-Geleen

  De gemeente Sittard-Geleen zet mensen die zorgen voor een ander graag in het zonnetje als dank voor hun inzet. Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg.

 • Raadsvergadering 11 en 12 november 2020

  Woensdag 11 en donderdag 12 november vergadert de gemeenteraad digitaal.

 • Geen tijdelijk alternatief voor gesloten spoorbrug Sanderbout

  Persbericht I Sittard-Geleen, 11 november 2020 – De fietsvoetgangersbrug in Sanderbout gaat niet tijdelijk open voor gemotoriseerd verkeer. Het college van B&W had medio dit jaar toegezegd te laten onderzoeken of de openstelling een tijdelijk alternatief kon zijn voor de gesloten brug aan de Veestraat. Volgens een extern onderzoek zou openstelling van de fietsvoetgangersbrug voor gemotoriseerd verkeer zorgen voor onveilige situaties. Het onderzoek laat ook zien dat de bestaande brug niet open kan voor gemotoriseerd verkeer.

 • Bergklimmers gaan Tom Dumoulin Bike Park exploiteren

  Sittard-Geleen, 12 november 2020 – WCL De Bergklimmers gaat het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard exploiteren. De gemeente geeft het wielerpark voor dertig jaar in erfpacht aan de vereniging, die er ook een clubhuis zal bouwen. Het Tom Dumoulin Bike Park blijft wel een openbare sportvoorziening in de gemeente Sittard-Geleen.

 • Geen behoefte aan gemeenschapsvoorziening in Kemperkoul

  Goede voorzieningen zijn een belangrijke voorwaarde voor aantrekkelijke wijken en buurten. Denk aan de aanwezigheid van winkels, scholen en zorg. Maar bijvoorbeeld ook aan een ontmoetingsplek, waar maatschappelijke organisaties en verenigingen activiteiten organiseren.

 • Iets regelen bij de gemeente? Doe het via onze site.

  Wij hebben inmiddels meerdere meldingen ontvangen over websites van commerciële partijen die u helpen bij het regelen of aanvragen van zaken bij de gemeente. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanvragen van een uittreksel uit het bevolkingsregister, of het maken van een afspraak.
  De gemeente Sittard-Geleen heeft niets met deze websites te maken.

 • Begroting 2021 goedgekeurd

  De gemeenteraad heeft donderdagavond 12 november de begroting 2021 van de gemeente Sittard-Geleen goedgekeurd. De gemeente investeert en stimuleert de komende jaren 75 miljoen euro.

 • Sittard-Geleen bouwt zwem- en schaatscomplex met euregionale allure

  Persbericht I Sittard-Geleen, 20 november 2020 – Met de vernieuwing van Glanerbrook tot dé centrale zwem- en schaatsvoorziening van Sittard-Geleen, krijgt het complex diverse lokale, regionale en euregionale voorzieningen. De bouw van een 50-meter wedstrijdbad zorgt voor een enorme impuls voor de Limburgse zwemsport en door een overkapping van de 400 meter schaatsbaan is het straks nóg aantrekkelijker voor de euregio om een groot deel van het jaar te schaatsen in Geleen. Ook ontstaat er een indoor-wielertempel met kombochtenbaan. Het voorstel over de ‘vernieuwbouw’ van Glanerbrook is door het college van B&W aangeboden aan de gemeenteraad. In december neemt de raad een definitief besluit over de plannen.

 • Raad akkoord met actieplan toerisme

  De gemeenteraad heeft tijdens de vergadering van 11 november het Actieplan Vrijetijdseconomie voor Sittard-Geleen goedgekeurd. De belangrijkste ontwikkeling de komende tijd is de realisatie van een Visit Experience Centrum Sittard-Geleen, waar bezoekers van Sittard-Geleen op een moderne, eigentijdse wijze informatie kunnen krijgen over de toeristische mogelijkheden van dit gebied.

 • Koeltoren OCI Nitrogen kleurt oranje

  Persbericht I Sittard- Geleen, 24 november 2020, Sittard-Geleen zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt op 25 november De koeltoren van OCI Nitrogen in Geleen oranje.

 • Toekomstvisie 2030: van expeditie naar visie en naar actie

  Misschien weet u het nog, Sittard-Geleen denkt over haar toekomst na, over 2030 om precies te zijn. Nog maar eventjes geleden, in september, zijn we samen met inwoners van onze gemeente op toekomstexpeditie gegaan en hebben we de toekomst ‘opgegraven’. Op veel verschillende plekken in onze gemeente hebben we gegraven naar wenselijke toekomstbeelden voor onze gemeente. Hoe ziet onze gemeente er in 2030 uit? Wat graven we uit die tijd dan op? Welke verhalen vertellen we dan aan elkaar?

 • Plan voor wonen in voormalig klooster Agnetenberg in procedure

  Persbericht I Sittard-Geleen, 27 november 2020 – In en bij het voormalige klooster St. Agnetenberg in het centrum van Sittard komen veertig nieuwe woningen. Projectontwikkelaar Mulleners uit Echt gaat het plan uitvoeren. Het college van B&W van Sittard-Geleen is akkoord gegaan met een bestemmingsplanprocedure om dit plan mogelijk te maken.

 • Acht gemeentepanden verduurzaamd samen met gebruikers

  Persbericht I Sittard-Geleen, 26 november 2020 - Met het zetten van de handtekening onder de overeenkomst met de gemeente is Voetbal Vereniging Sittard (VVS) de eerste amateurvereniging in Sittard-Geleen waar met een renteloze lening van de gemeente duurzaamheidsmaatregelen worden getroffen aan het complex. De clubkantine is voorzien van nieuwe kozijnen met HR++-glas en de lichtmasten van het hoofdveld krijgen led-verlichting. Ook wordt het complex aardgasvrij door het aan te sluiten op Het Groene Net.

 • Dagtarief parkeren in centrum Sittard omlaag

  Op twee parkeerplaatsen in het centrum van Sittard kan in de maand december voor een goedkoper dagtarief geparkeerd worden. In de Odaparking en op de parkeerplaats aan de Steenweg geldt een dagtarief van €5,- van 1 t/m 31 december. Het gemeentebestuur van Sittard-Geleen en Centrummanagement Sittard ondersteunen met deze actie zowel het winkelend publiek als de ondernemers in de aankomende Sinterklaas- en Kerstperiode.