Dagtarief parkeren in centrum Sittard omlaag

Op twee parkeerplaatsen in het centrum van Sittard kan in de maand december voor een goedkoper dagtarief geparkeerd worden. In de Odaparking en op de parkeerplaats aan de Steenweg geldt een dagtarief van €5,- van 1 t/m 31 december. Het gemeentebestuur van Sittard-Geleen en Centrummanagement Sittard ondersteunen met deze actie zowel het winkelend publiek als de ondernemers in de aankomende Sinterklaas- en Kerstperiode.

Volgens Centrummanagement Sittard past een verlaagd dagtarief in de visie dat het historische centrum van Sittard gericht is op langer verblijven en ‘funshoppen’. Daarom is CMS, nadat in december vorig jaar voor het eerst een lager dagtarief werd ingevoerd in de Odaparking, steeds het gesprek met de gemeente blijven voeren om deze succesvolle proef voort te zetten en uit te breiden.

Van 1 t/m 31 december 2020 is het parkeertarief van de Odaparking en Parkeerplaats Steenweg als volgt aangepast: uurtarief €1,90 respectievelijk dagtarief €5,-. Door deze maatregelen zijn er nu drie parkeerplaatsen in Sittard met dit dagtarief, want ook de particuliere Ligne Parking kent dit dagtarief.

De raad van Sittard-Geleen bespreekt in zijn decembervergadering of deze aangepaste parkeertarieven in Sittard vanaf januari 2021 ook blijven gelden.