September 2020

 • 47 ideeën voor wonen en leven in het centrum van Geleen

  Maar liefst 47 ontwerpteams uit het hele land hebben meegedaan aan de oproep 'De woonwijk als noviteit. Nieuw elan voor wonen en leven in het centrum van Geleen’. Dit heeft geresulteerd in evenveel unieke ideeën voor het centrum van Geleen.

 • Wereld Alzheimer Dag

  18 september 2020

  Luister vanaf 20 september naar zes bijzondere verhalen!

 • Fort Sanderbout heropend

  Persbericht | Sittard-Geleen, 14 september 2020 – Fort Sanderbout is vanaf nu weer toegankelijk. Het voormalige vestingwerk in de stadswal bij de Putstraat in Sittard herbergt drie exposities: verdediging door de eeuwen heen, Joodse begraafplaats en wijngoed.

 • Gemeente Sittard-Geleen neemt maatregelen tegen boa’s

  Sittard-Geleen, 4 september 2020 - De gemeente Sittard-Geleen heeft maatregelen genomen tegen enkele boa’s van team handhaving. Uit intern onderzoek is gebleken dat zij in woord en op schrift opmerkingen hebben gemaakt over collega’s en leidinggevenden die de grens van het betamelijke ver overschrijden.

 • Inwoners denken mee over eigen toekomst

  Persbericht I Sittard-Geleen, 11 september 2020 – In Sittard-Geleen is het vanaf dinsdag 15 september mogelijk voor inwoners om op toekomstexpeditie te gaan en mee te denken over de eigen toekomst. Op verschillende plekken gaat de gemeente met inwoners in gesprek om te horen hoe Sittard-Geleen er volgens hen uit ziet in 2030. Met onder meer deze expedities geeft de gemeente invulling aan de inbreng van deze belangrijke doelgroep bij de ontwikkeling van de Toekomstvisie 2030.

 • Raadsvergadering 17 september

  Donderdag 17 september vindt om 18:30 uur de raadsvergadering plaats in de Hanenhof in Geleen.

 • GGD Gezondheidsmeter van start

  Vanaf 17 september ontvangen ruim 140.000 Limburgers een uitnodiging van de GGD voor deelname aan een grootschalig gezondheidsonderzoek.
  Hoe gezond Nederland is, daar komen we alleen achter met uw hulp. Want als we weten hoe het met u gaat, weten we hoe het met ons allemaal gaat.

 • Geef uw mening over Sittard-Geleen

  Hoe denkt u over de gemeente en onze dienstverlening? Laat het ons weten en doe mee met ons onderzoek!

 • Ronde raadszaal 24 september 2020

  Donderdag 24 september vindt om 19:00 uur de rondevergadering plaats in de raadszaal in het gemeentehuis in Geleen.

 • Nest Aziatische hoornaar verwijderd

  Vanmiddag hebben we op de Geleenstraat in Sittard het nest van een Aziatische hoornaar verwijderd. Het is belangrijk dat mogelijke waarnemingen van de Aziatische hoornaar gemeld worden.

 • Gemeentelijke felicitaties voor rolstoeltennisser Sam Schröder

  Persbericht I Sittard-Geleen, 25 september 2020 – Het gemeentebestuur van Sittard-Geleen heeft rolstoeltennisser Sam Schröder op zijn 21ste verjaardag in het zonnetje gezet voor zijn prestaties op de US Open. De uit Geleen afkomstige Schröder kreeg van burgemeester Hans Verheijen en sportwethouder Ton Raven naast een verjaardagstaart ook een cheque vanwege de winst van de US Open op 13 september jl. op het onderdeel enkelspel Quad.

 • Eén social return aanpak voor heel Zuid-Limburg

  29 september 2020

  Waar voorheen per regio invulling werd gegeven aan het Social Return-vraagstuk, wordt er in de toekomst door alle Zuid-Limburgse gemeenten één gezamenlijk beleid gevoerd. Zuid-Limburg is een bedrijvige regio waar iedereen de mogelijkheid zou moeten krijgen om te kunnen werken. Via Social Return krijgen mensen die kans. Het idee is simpel: bij grotere aanbestedingen vragen gemeenten aan leveranciers om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten bij de uitvoering van de opdracht.

 • Wat ziet u graag op de plek van de oude V&D in Sittard?

  Medio augustus is de gemeente Sittard-Geleen officieel eigenaar geworden van het voormalige V&D-pand aan de Markt in Sittard. De gemeenteraad heeft over de aankoop gesproken en wil graag weten of er –naast de gedachte om op de plek van het V&D-pand appartementen te bouwen– nog andere ideeën zijn om het gebied in te richten. Nu krijgen inwoners en ondernemers van Sittard-Geleen de gelegenheid om deze ideeën hiervoor aan te dragen.

 • Wielerwedstrijd BinckBank Tour afgelast

  Gezamenlijk persbericht I Sittard-Geleen, 29 september 2020 - De meerdaagse WorldTour-wedstrijd die deels over Nederlands grondgebied gaat, is afgelast. Dit hebben de drie burgemeesters van de gemeenten Sittard-Geleen, Terneuzen en Vlissingen gezamenlijk besloten.

 • Kom erbij!

  Van 1 t/m 8 oktober is de jaarlijkse Week tegen Eenzaamheid. Dit jaar zijn er vanwege corona helaas wat minder activiteiten tijdens deze actieweek dan normaal. Gezien de beperkte plekken, waren deze ook snel vol. Maar het gaat er natuurlijk om dat u altijd mee kunt doen en mensen kunt ontmoeten! Daarvoor zijn in Sittard-Geleen tal van mogelijkheden!

 • Burgemeester Hans Verheijen reikt gemeentelijke onderscheiding uit aan de heer Marcel Hundscheidt uit Sittard

  Persbericht I Sittard-Geleen, 30 september 2020 – Burgemeester Hans Verheijen reikte op woensdag 30 september een Speld van Verdienste uit aan Marcel Hundscheidt, voorzitter van de tafeltennisvereniging Sittard (TTV Sittard). De heer Hundscheidt ontving deze gemeentelijke onderscheiding als blijk van waardering voor zijn jarenlange vrijwilligersinzet en grote betrokkenheid bij de vereniging.

 • Succesvolle actiedag "Hensplantages de woonwijk uit"

  01 oktober 2020

  Persbericht | Sittard-Geleen, 1 oktober 2020 – Tijdens een actiedag van het project ‘Hensplantages de woonwijk uit’ zijn meerdere brandonveilige situaties aangetroffen, waaronder drie hennepplantages met 510 planten.

 • Ouder worden in Sittard-Geleen

  05 oktober 2020

  We willen graag dat iedereen prettig en veilig woont in onze gemeente, ook de ouderen! Daarom heeft de gemeente de Seniorenwijzer ontwikkeld: een overzichtelijk boekje met praktisch onderwerpen die vaker voorkomen naarmate u ouder wordt. Zo vindt u snel en makkelijk de juiste informatie op het moment dat het nodig is. Uiteraard kunt u ook nog altijd terecht op www.sittard-geleen.nl.

 • Historie en bijzondere ligging troeven toeristisch Sittard-Geleen

  Persbericht I Sittard-Geleen, 1 oktober 2020 – De gemeente Sittard-Geleen moet op toeristisch gebied inzetten op promoten van de historie, de groene omgeving, de ligging aan de grens en het aantrekkelijke buitengebied. Daardoor kunnen Sittard-Geleen en de regio groeien op toeristisch gebied. Ook het woon- en leefklimaat verbetert dan, zo staat te lezen in het Actieplan Vrijetijdseconomie 2020-2022, dat vandaag aan de gemeenteraad is aangeboden.