Woonhuis Geleen drie maanden gesloten

Persbericht |Sittard-Geleen, 10 augustus 2018- Loco-burgemeester Pieter Meekels heeft vandaag een woning aan de Rijksweg Noord in Geleen gesloten. Bij een controle in juni van dit jaar is in de woning een grote hoeveelheid hennep gevonden met een straatwaarde van 280.000 euro. Dat is de aanleiding om de woning nu te sluiten op basis van artikel 13b Opiumwet (Wet Damocles) voor een periode van drie maanden. De betrokken personen zijn aangehouden.

Samen met de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en woningbouwverenigingen blijven we actief optreden tegen drugshandel en drugsoverlast.

De sluiting is volgens de loco-burgemeester een duidelijk signaal dat de handel in verdovende middelen onder geen enkele voorwaarde wordt getolereerd.

Drugsmeldpunt

Het is ook belangrijk dat inwoners blijven melden waar de drugsoverlast plaatsvindt. Mede daardoor weten politie en gemeente beter op welke plekken en tegen wie er actie nodig is.

Melden kan bij het Drugsmeldpunt Westelijke Mijnstreek via telefoonnummer 046-477 8510 of via de website van de gemeente. Dit kan ook anoniem. Het Drugsmeldpunt is 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar.

Uitgelicht