Pas op voor telefonische babbeltruc: gemeentelijk energiecollectief

Bent u telefonisch benaderd door een firma die u - zogenaamd in opdracht van de gemeente - een collectief energiecontract aanbiedt? Trap hier niet in!

De gemeente heeft geen afspraken met energieleveranciers voor een collectief energiecontract.

De gemeente is wel aangesloten bij het project "Dubbel Duurzaam", maar u wordt door hen nooit zomaar gebeld. Ook Het Groene Net neemt geen contact op met particulieren om contracten te verkopen.

Hoe herkent u een babbeltruc?

• Vaak zijn babbeltrucs gericht op senioren
  • Let altijd goed op als een bedrijf u belt zonder dat u daar om heeft gevraagd
  • De beller zal u onder druk zetten om zo snel mogelijk een contract te tekenen of geld over te maken
  • De beller kan onbeleefd of zelfs agressief worden
  • De beller blijft u steeds terugbellen, ook als u aangeeft bedenktijd te willen

Twijfelt u?

Zorg dat u duidelijk heeft om welk bedrijf het gaat. Controleer altijd of de gegevens (bijvoorbeeld het telefoonnummer of bankrekeningnummer) die de beller door geeft dezelfde zijn als op de officiële website van het bedrijf. Beëindig het gesprek als u vermoed dat het om een babbeltruc gaat.
Tenslotte: praat er met mensen in uw omgeving over. Zo voorkomen we samen dat er meer mensen slachtoffer worden van oplichting.