Augustus 2021

• Uitnodiging Vragenlijst: Veiligheidsmonitor 2021

24 augustus 2021

Hoe ervaart u de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt?
    Mogelijk ontvangt u binnenkort met de post een uitnodiging van I&O Research om deel te nemen aan de Veiligheidsmonitor. Dit is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie bij u in de buurt.

• Toon Hermans krijgt eerbetoon in Schouwburg De Domijnen

24 augustus 2021

Persbericht | Sittard-Geleen, 23 augustus 2021 - De directie van De Domijnen en het bestuur van Stichting Toon Hermans zijn in ver gevorderd overleg om de nalatenschap van Toon Hermans tot zijn recht te laten komen in de schouwburg. Elementen van de eerdere expositie Toon Thuis zullen een prominente plek krijgen in de schouwburg. Ook vinden er gesprekken plaats over andere activiteiten om de meest bekende inwoner van Sittard-Geleen te eren.

• Belastingdienst stelt speciaal nummer en e-mailadres in voor Limburgse getroffenen watersnood

20 augustus 2021

De Belastingdienst heeft een tijdelijk steunpunt geopend voor ondernemers en burgers die getroffen zijn door de watersnood in Limburg.

• Wet tegemoetkoming schade watersnood Limburg

16 augustus 2021

De Wet tegemoetkoming schade bij rampen (Wts) wordt toegepast op de hoogwatersituatie in Limburg.

• Ontwerpfase Sportpark Glanerbrook gestart

De ontwerpfase van de vernieuwbouw van Sportpark Glanerbrook is gestart. Medio juli presenteerde het ontwerpteam, bestaande uit architectenbureau NOAHH | Network Oriented Architecture, ingenieursbureau Deerns, Buro Poelmans Reesink Landschapsarchitectuur en Pieters Bouwtechniek haar visie.

• Wethouder heet eerste slachtoffer van watersnood welkom

Met een fleurige bos bloemen, een spel Monopoly, een Zittesj Tuutje én een hart onder de riem toog wethouder Andries Houtakkers (Wonen) dinsdag naar het oude zorgcentrum De Baenje. Daar verwelkomde hij namens het gemeentebestuur het eerste slachtoffer van de recente watersnood dat is ingetrokken in de tijdelijke noodopvang nabij het stadscentrum van Sittard.

• Honderd kinderen op zomers ijshockeykamp in Geleen

Voor de zesde keer vormt sportcomplex Laco Glanerbrook in Geleen twee weken lang het decor voor het Hockey Camp Europe, een ijshockeykamp voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Zo’n honderd jonge sporters uit Nederland, België en Duitsland zijn nog tot en met 7 augustus actief in en rond de ijshal van sportcomplex Laco Glanerbrook. Wethouder Andries Houtakkers (Sport) nam een kijkje in de ijshal.

• Bestemmingsplan Huis aan de Markt in procedure

Persbericht I Sittard-Geleen, 2 augustus 2021 – Het ontwerp-bestemmingsplan voor de oude V&D-locatie in Sittard is afgelopen week gepubliceerd.