December 2018

• Begroting Sittard-Geleen goedgekeurd

Gedeputeerde Staten hebben vandaag, dinsdag 11 december, de begroting van de gemeente Sittard-Geleen goedgekeurd. GS heeft daarnaast besloten om het preventief toezicht voor 2019 voort te zetten.

• Bevrijdingsfestival Limburg naar Sittard-Geleen

Persbericht I Sittard-Geleen, 10 december 2018 – De Stichting Bevrijdingsfestival Limburg organiseert op 5 mei 2019 het Bevrijdingsfestival Limburg in Sittard-Geleen. Dat besluit heeft de stichting maandag 10 december bekend gemaakt aan de gemeente.

• Huldiging Jeugdsportkampioenen 2018

Tussen Kerst en oudjaar worden tijdens de Dag der Jeugdsportkampioenen maar liefst 850 jeugdsportkampioenen tot en met achttien jaar gehuldigd. Het gaat hierbij om sporters of teams die afkomstig zijn uit onze gemeente en die in 2018 kampioen zijn geworden in hun eigen sportdiscipline en zelfs soms een gouden plak of beker hebben gewonnen.

• Provincie: financiële situatie Sittard-Geleen is verbeterd, er zijn nog zorgpunten

De Provincie Limburg heeft de begroting 2019 van de gemeente Sittard-Geleen beoordeeld en op donderdag 6 december de raad geïnformeerd over de eerste bevindingen. De financiële toezichthouder constateert een verbetering van de financiële situatie. Sittard-Geleen is op de goede weg, maar is er nog niet.