Reserveer uw e-bike en ga lekker winterfietsen

Wilt u ook laten zien dat u het milieu een warm hart toedraagt? Doe dan mee aan onze winteractie in samenwerking met Maastricht Bereikbaar en ga winterfietsen! Tussen 26 januari en 23 februari kunt u twee weken lang kosteloos een e-bike of speedbike uitproberen. Aarzel dus niet en reserveer nu uw fiets.

Een e-bike of speedbike maakt het makkelijker om in de winter door te fietsen. Met een speedbike suist u zelfs met 45 km/h door Sittard-Geleen. Reserveert u nu, dan heeft u in januari de meeste kans om een van onze elektrische fietsen te lenen.

Proefperiode

U kunt uw leenfiets ophalen en inleveren bij het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Er zijn twee probeerperiodes.

• Probeerperiode 1: zaterdag 26 januari - zaterdag 9 februari
  • Probeerperiode 2: zaterdag 9 februari - zaterdag 23 februari

Ophalen tussen 13.00 - 15.00 uur; terugbrengen tussen 10.00 - 11.00 uur.

Het aanmeldformulier voor de winterfietsactie en meer informatie over de praktische afhandeling, zoals verzekering en dergelijke, vindt u op Maastricht Bereikbaar.

Gezamenlijke actie

Na het succes van de eerdere e-bike proefperiode, begin dit jaar, hebben de gemeente Sittard-Geleen en Maastricht Bereikbaar opnieuw de handen in elkaar geslagen. De fietsen voor deze winterfietsactie worden beschikbaar gesteld door het mobiliteitsprogramma Maastricht Bereikbaar, waar de gemeente Sittard-Geleen als partner bij is aangesloten. Samen met andere gemeenten en bedrijven in de regio Zuid-Limburg werkt Maastricht Bereikbaar aan het verbeteren van de bereikbaarheid van de regio; onder meer door slim reizen te promoten.

Doe mee op uw eigen fiets

Heeft u al een e-bike, maar wilt u toch laten zien dat u een bijdrage levert aan een duurzame woon- en leefomgeving? Ook met uw eigen (elektrische) fiets kunt u zich inzetten voor het milieu en tal van kilometers bij elkaar fietsen deze winter! Deelt u uw ervaring op www.heel-sittard-geleen-fietst.nl, dan maakt u zelfs kans om een Fitbit Alta (t.w.v. 150 euro) te winnen.