December 2019

• Snuffelfiets sensor meet luchtkwaliteit gemeente

Wilt u ook graag weten hoe het met de luchtkwaliteit gesteld is in onze gemeente? Dan kunt u meedoen met de Snuffelfiets, waarbij een jaar lang de luchtkwaliteit in de gemeente en omgeving gemeten wordt door onze inwoners op de fiets. Wat is de Snuffelfiets?

• Nieuwjaarsbijeenkomst gemeente Sittard-Geleen op 3 januari 2020

Persbericht | Sittard-Geleen, 21 december 2019 - Gemeenteraad en college van burgemeester en wethouders organiseren op vrijdag 3 januari een nieuwjaarsbijeenkomst.

• Huldiging van wereldkampioenen handbal Larissa Nusser en Inger Smits

Persbericht | Sittard-Geleen, 19 december 2019 – Twee speelsters van het Nederlandse team handbal dat afgelopen zondag in Japan wereldkampioen is geworden, zijn afkomstig uit gemeente Sittard-Geleen. Larissa Nusser uit Born en Inger Smits uit Geleen, worden komende zondag gehuldigd door burgemeester Cox.

• Sittard-Geleen draagt Hans Verheijen voor als nieuwe burgemeester

Persbericht I Sittard-Geleen, 18 december 2019 – De gemeenteraad van Sittard-Geleen draagt Hans Verheijen voor als nieuwe burgemeester. Hans Verheijen is op dit moment burgemeester in Wijchen. Hij is lid van de politieke partij CDA.

• Koninklijke onderscheidingen voor Jim en Gerda Rosbak uit Sittard

Persbericht I Sittard-Geleen, 18 december 2019 - Burgemeester Sjraar Cox heeft op 18 december een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan het echtpaar Jim Rosbak en Gerda Rosbak-Neelen uit Sittard. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

• Voortaan één centraal nummer voor faxen naar gemeente

Het centraal faxnummer is voortaan 046-4000039.

• Extra raadsvergadering Sittard-Geleen

Persbericht I Sittard-Geleen, 17 december 2019 – De gemeenteraad van Sittard-Geleen komt op woensdag 18 december bijeen in verband met de aanbeveling voor een nieuwe burgemeester.

• Stadskrant ook digitaal

Deze week valt de Stadskrant weer in uw brievenbus. Als u een NEE/NEE sticker op uw brievenbus heeft, ontvangt u de Stadskrant niet. Wilt u toch op de hoogte blijven van wat er in uw gemeente speelt? Dan kunt u ook de Stadskrant digitaal lezen op de website van de gemeente.

• Restauratie toren Petruskerk in Sittard

Persbericht I Sittard-Geleen, 16 december 2019 – Het Rijksmonument Petruskerk in Sittard krijgt een opknapbeurt. De restauratiewerkzaamheden van de toren gaan binnenkort van start. De gemeente Sittard-Geleen verstrekt hiervoor een eenmalige subsidie van 112.500 euro. Het kerkgebouw is een van de belangrijkste monumenten van de gemeente.

• Gloednieuw platform over opgroeien en opvoeden in de Westelijke Mijnstreek

Vanaf 16 december kan iedereen die op zoek is naar praktische, betrouwbare en persoonlijke informatie over gezondheid, opgroeien en opvoeden in de Westelijke Mijnstreek terecht op een nieuwe website: www.Opgroeienin046.nl.

• Groen licht voor Zuid-Limburgse MKB-deal

Zuid-Limburg en het Rijk gaan de innovatiekracht van het regionale MKB versterken. Het Rijk zal 328.000 euro bijdragen aan de ontwikkeling van een Zuid-Limburgse MKB-deal, die wordt uitgewerkt in een samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en onderwijs in de regio.

• Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek van start op 1 januari

Persbericht I Sittard-Geleen, 13 december 2019 – Op 1 januari 2020 gaat officieel het Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek van start. Beek, Sittard-Geleen en Stein nemen als volwaardige partner hieraan deel, Beekdaelen brengt de Wsw-uitvoering van de huidige Vixia-medewerkers onder in het Participatiebedrijf. De gemeenteraad van Stein heeft op donderdag 12 december besloten om ook als volwaardige partner deel te nemen aan het Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek. Stein brengt daarmee de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) en de Participatiewet per 1 januari 2020 onder bij het regionale Participatiebedrijf. Sittard-Geleen en Beek hadden dat eerder al gedaan.

• Sittard-Geleen hoopt op snelle start verbreding A2

Nu minister Cora van Nieuwenhuizen het tracébesluit voor de verbreding van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide heeft getekend, hoopt de gemeente Sittard-Geleen op voortvarendheid, zodat de regio snel de ruimte krijgt op de weg die zo hard nodig is.

• Provincie versoepelt financieel toezicht Sittard-Geleen

Persbericht I Sittard-Geleen, 10 december 2019 – Sittard-Geleen krijgt vanaf 2020 weer repressief financieel toezicht. De Provincie Limburg heeft dat vandaag bekendgemaakt. De afgelopen twee jaar stond Sittard-Geleen onder preventief toezicht en moesten niet-geplande uitgaven door de Provincie worden goedgekeurd voordat ze gedaan werden. Vanaf volgend jaar is dus de lichte ‘achterafcontrole’ weer van toepassing.

• Van taalniveau A2 naar B1

De gemeente Sittard-Geleen start samen met de gemeente Beek en Stein de pilot: Van taalniveau A2 naar B1. Op deze pagina leest u meer over de pilot.

• Uitvoeringsplan Integrale Veiligheid Sittard-Geleen vastgesteld

Persbericht I Sittard-Geleen, 4 december 2019 – Het college van burgemeester en wethouders heeft het Uitvoeringsplan Integrale Veiligheid Sittard-Geleen vastgesteld voor de periode 2019-2020. Aan de kadernota Integrale Veiligheid Mijnstreek 2019-2022 wordt voor de gemeente tweejaarlijks een uitvoeringsplan gehangen. In het Uitvoeringsplan wordt beschreven welke noodzakelijke maatregelen en acties worden uitgevoerd. Altijd met het doel: Sittard-Geleen veiliger maken.

• Gemeente moet planschade betalen aan Geleens garagebedrijf

Persbericht I Sittard-Geleen, 4 december 2019 – De gemeente Sittard-Geleen moet een Geleens garagebedrijf ruim zes ton planschade betalen omdat in 2015 de vestiging van een supermarkt in het garagepand is tegengehouden. De Raad van State heeft vandaag een uitspraak van de Rechtbank Limburg hierover bevestigd.