Van taalniveau A2 naar B1

De gemeente Sittard-Geleen start samen met de gemeente Beek en Stein de pilot: Van taalniveau A2 naar B1. Op deze pagina leest u meer over de pilot.

Waarom een pilot?

Op 1 januari 2021 start de nieuwe Wet inburgering. Belangrijk in deze wet is dat de eisen voor taal hoger worden. Nu is het taalniveau A2 voldoende om in te burgeren. In de nieuwe wet wordt dit niveau B1. Een hoger taalniveau is beter voor kansen op werk.

Tijdens de pilot kijken we hoe we mensen het beste helpen om taalniveau B1 te halen.

Hoe gaat het leren voor taal op B1

Deelnemers krijgen les in een klas. En ook persoonlijke begeleiding. In de les gaat het om het beter leren van de taal zelf. In de persoonlijke begeleiding helpen we u bij het maken van huiswerk en kijken we samen met u wat u nodig heeft om uw leerdoelen te halen.

Het traject duurt maximaal 12 maanden en kost zo’n 30 uur per week aan tijd. Dan gaat om 6 tot 12 uur les in de klas en 20 uur per week voor de begeleiding en de studie thuis.

Meedoen!

Wilt u meedoen? Dat kan als u tussen mei 2018 en november 2019 geslaagd bent voor uw inburgeringsexamen op A2-niveau. U kunt gratis deelnemen. Deelname is vrijwillig, maar we verwachten wel uw inzet.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden? Mail uw naam, adres en telefoonnummer dan naar: taal@sittard-geleen.nl.
Dan nemen wij binnen een week contact met u op. Let op! Vol is vol.