Hoe denkt u over zonneparken en windmolens in Sittard-Geleen?

Het klimaat verandert, dat merken we ook in Sittard-Geleen. We hebben bijvoorbeeld steeds vaker te maken met extreme regenval en wateroverlast, of periodes van extreme hitte. Om de gevolgen van de klimaatverandering af te remmen, moeten we overstappen van traditionele brandstoffen als olie, benzine, diesel en gas, naar duurzame schone energie uit bijvoorbeeld wind en zon. We noemen deze overgang de energietransitie.

Om de overgang zo goed mogelijk vorm te geven, komen we als gemeente voor belangrijke keuzes te staan. We willen deze keuzes niet alleen maken, maar samen met u. We zijn dan ook benieuwd naar uw mening. Hoe denkt ú over de overgang naar duurzame energie en hoe wilt u hieraan meedoen? En hoe denkt u over windmolens en zonneparken in onze gemeente? Waar staat u voor open en waarvoor niet?

Door deze en andere vragen te beantwoorden, helpt u ons en de gemeenteraad om de juiste keuzes te maken voor de energietransitie. U kunt de vragenlijst invullen via onze website: www.sittard-geleen.nl/mijnmening. Meedoen kan tot en met 10 januari. Het invullen van de vragenlijst duurt 15 tot 20 minuten.

Kent u mensen die in Sittard-Geleen wonen en die graag over dit onderwerp meedenken? Wijs hen gerust op dit onderzoek. Alle reacties zijn welkom.

Bedankt voor uw deelname!