Voucherregeling voor koopwoningeigenaren

Dankzij een uitkering vanuit het Rijk, de zogenaamde ‘Regeling Reductie Energiegebruik’ (RRE), is de gemeente Sittard-Geleen een actie gestart om meer koopwoningen in de gemeente te verduurzamen. De voucheractie biedt eigenaren van een koopwoning korting op producten en diensten om energie te besparen in huis.

Waarom?

Er wordt wereldwijd, ook in Sittard-Geleen, veel energie gebruikt en dus ook veel CO2 uitgestoten. Om de klimaatveranderingen tegen te gaan is het noodzakelijk de CO2-uitstoot te verminderen. Gelukkig is energie besparen vaak erg gemakkelijk en elke besparing telt mee, voor het klimaat én voor de beurs.

Voor wie?

De voucheractie is voor alle eigenaren van een koopwoning in de gemeente Sittard-Geleen. Er zijn in totaal 5.000 vouchers beschikbaar, hierbij geldt ‘op is op’. De eerste 5.000 mensen die zich aanmelden, ontvangen een voucher. Daarna is uitgifte niet meer mogelijk.

Waarvoor?

Als eigenaar van een koopwoning kunt u een voucher aanvragen voor de aanschaf van producten of diensten die bijdragen aan het besparen van energie (CO2-reductie). Een voucher heeft een waarde van € 65,- op aangeschafte producten en/of diensten bij deelnemende bedrijven. Denk hierbij aan alle producten die energie besparen (zoals isolatie, tochtstrips, radiatorfolie), die gedrag veranderen (zoals energiemeters, douchetimer, advies, scan) of bijvoorbeeld aan het vervangen van verlichting.

Deelnemende bedrijven

Op de website van Nieuwe energie in Limburg vindt u een lijst van de deelnemende bedrijven. Per deelnemend bedrijf zijn er maximaal 750 vouchers beschikbaar. Ook hierbij geldt ‘op is op’.

Aanvragen van 14 december 09.00 uur tot 17 december 16.00 uur

Ga naar www.nieuweenergieinlimburg.nl/voucher voor meer info en om een voucher aan te vragen. U kunt hier ook het bedrijf kiezen waar u de voucher wilt inwisselen. Aanvragen kan vanaf 14 december 9.00 uur tot 17 december 16.00 uur.

Vragen?

Mail uw vraag naar energiebesparen@sittard-geleen.nl of bel naar telefoonnummer 14 046.