• Kunstgans verenigt innovatie en traditie

Sittard-Geleen, 28 februari 2019 - Bij het traditionele Gawstrekken in Grevenbicht wordt carnavalsdinsdag 5 maart voor het eerst gebruik gemaakt van een kunstgans. Die is ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen.

• VDL Nedcar krijgt grote mogelijkheden voor uitbreiding

Limburg versterkt de strategische positie van VDL Nedcar aanzienlijk door de autofabriek flink ruimte te geven voor uitbreiding. Daardoor kan VDL Nedcar het fabrieksterrein van 93 hectare uitbreiden. De Provincie verkoopt haar gronden rondom de fabriek aan VDL Nedcar en maakt procedureel de uitbreiding mogelijk. Dat doen zij in goed overleg met de gemeenten Sittard-Geleen en Echt-Susteren.

• Start kapwerkzaamheden herinrichting Geleenbeekdal

Waterschap Limburg, de gemeente Sittard-Geleen, de Provincie Limburg en Natuurmonumenten werken nauw samen aan de voorbereidingen voor de herinrichting van het Geleenbeekdal tussen de Middenweg en Agricolastraat in Sittard. Onder de noemer Corio Glana maakt het beekdal in de komende jaren een ingrijpende verandering door. De beek krijgt weer ruimte om door een natuurlijk landschap te meanderen, met plaats voor mens, water, dier en plant.

• Winterfietsactie levert mooie resultaten op

Exact 118 personen hebben tussen november en februari deelgenomen aan de winterfietsactie van Maastricht Bereikbaar. Die vond plaats in de steden Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen. Zaterdag 23 februari vond de slotbijeenkomst van de campagne plaats voor de 32 deelnemers in Sittard-Geleen.

• Inloopbijeenkomst openbare ruimte Den Tempel Sittard

De gemeente gaat de openbare ruimte rondom winkelcentrum Den Tempel opknappen en veiliger maken. Het ontwerp van de voorgestelde herinrichting willen we graag met u delen en nader toelichten. Hiervoor organiseren we op 26 februari een inloopbijeenkomst in Oos Zittesj Hoes, Odasingel 659 in Sittard.

• Noodmaatregelen Holtum

Op dinsdag 22 januari 2019 is bij een woning aan de Velgraafweg in Holtum een explosief aangetroffen. Destijds heeft de burgemeester gezamenlijk met de politie en het Openbaar Ministerie maatregelen genomen om de veiligheid in de omgeving te waarborgen. Deze maatregelen zijn getroffen voor de periode van een maand en lopen derhalve op vrijdag 22 februari af.

• Digitale informatie werkzaamheden spoor

ProRail informeert omwonenden bij (nachtelijke) werkzaamheden aan spoor, wissels en stations. Dit deden ze met een huis-aan-huis bewonersbrief. Vanaf 19 februari stapt ProRail over op digitale communicatie.

• Burgemeester sluit Diego’s Tuincentrum te Geleen

Persbericht | Sittard-Geleen, 5 februari 2019 - Burgemeester Sjraar Cox sluit vandaag Diego’s Tuincentrum aan de Rijksweg Noord te Geleen voor een periode van 6 maanden op basis van de Opiumwet.

• 16 en 17 maart vrijwilligersweekend met leuke activiteiten

Doet u in de gemeente Sittard-Geleen vrijwilligerswerk bij een sportclub, muziekvereniging, wijkplatform, zorg of zet u zich op andere manier als vrijwilliger in voor onze gemeente? Meld u dan aan voor het vrijwilligersweekend op 16 en 17 maart 2019.