Winterfietsactie levert mooie resultaten op

Exact 118 personen hebben tussen november en februari deelgenomen aan de winterfietsactie van Maastricht Bereikbaar. Die vond plaats in de steden Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen. Zaterdag 23 februari vond de slotbijeenkomst van de campagne plaats voor de 32 deelnemers in Sittard-Geleen.

Meeste kilometers

De ‘winterfietsers’ zijn een goed voorbeeld dat je ook in de winter de fiets kan pakken voor woon-werkreizen. Zij hebben hiermee bovendien een mooie bijdrage geleverd aan een schoner milieu. Veronique Hundscheid uit Limbricht werd geloot uit de aanmeldingen op de website van Maastricht Bereikbaar en won zo een Fitbit ter waarde van 150 euro. “Wij hebben één auto en dat is meer dan prima. Wij nemen dagelijks de fiets naar afspraken in de buurt, ook wanneer het regent of koud is. Het is goed voor de gezondheid en de conditie. Geen gedoe met parkeren en opstoppingen rond de spitstijd. Onze kinderen doen mee en vinden fietsen geweldig”, vertelt de winnares.

Elektrische fietsen

Tijdens de winterfietsactie was het mogelijk een e-bike of speedbike voor twee weken gratis uit te proberen. Tijdens de eerste probeerperiode in Sittard-Geleen werden 26 fietsen uitgeleend, in de tweede periode 36.

Schoner milieu

Wie de fiets neemt en de auto laat staan, houdt het vervuilende CO2 uit de lucht. Maastricht Bereikbaar doet in dit verband ook nog een extra inspanning. Om extra CO2 uit de lucht te halen, plant de stichting nog dit jaar een boom op een rotonde in de gemeente. De locatie wordt nog uitgezocht.

Winnaars winterfietsactie

Uitgelicht