Februari 2020

• Grote optochten van Sittard, Geleen, Born en Obbicht afgelast

De grote optochten van Sittard, Geleen, Born en Obbicht, die op zondag 23 februari 2020 rond zouden trekken, worden wegens gevaar door de harde wind afgelast. De organiserende verenigingen, hebben dit zaterdagmiddag besloten in nauwe samenspraak met burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Sittard-Geleen en op advies van het team openbare orde en veiligheid.

• Negentiende wijziging APV gemeente Sittard-Geleen

Persbericht I Sittard-Geleen, 21 februari 2020 - Naar aanleiding van recente maatschappelijke ontwikkelingen, wijzigingen in wetgeving, jurisprudentie en gewijzigde inzichten wordt door het college van B&W van gemeente Sittard-Geleen het voorstel aan de gemeenteraad gedaan om de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) te wijzigen.

• Winkels centrum Sittard mogen elke zondag open zijn

Persbericht I Sittard-Geleen, 20 februari 2020 – De winkels in het centrum van Sittard mogen vanaf nu elke zondag open zijn. Het college van B&W van Sittard-Geleen heeft dat besloten in afwachting van een mogelijke aanpassing van de winkeltijdenverordening. Centrummanagement Sittard heeft om die zondagopenstelling gevraagd.

• Sam& voor een Sittard-Geleen zonder kinderarmoede

Schoolreisjes, sporten, muziekles. Het lijkt normaal dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan het betalen. Bent u een ouder met weinig geld of kent u een kind dat opgroeit in deze situatie? Daarvoor is Sam& voor alle kinderen.

• Genomineerden Brilliant Business Awards 2020 bekend

Gezamenlijk persbericht I 18 februari 2020 – De negen genomineerde bedrijven die doorgaan naar de uitreiking van de Brilliant Business Awards op 24 maart zijn bekend. In totaal kwamen er 75 nominaties binnen. Sommige bedrijven ontvingen zelfs meerdere nominaties. Het kernteam van de Brilliant Business Awards koos per award de drie genomineerden.

• Sittardse kinderoptocht wegens gevaar harde wind afgelast

19 februari 2020

De kinderoptocht die zondag 16 februari 2020, traditioneel de week voor de carnaval, door de Sittardse binnenstad zou trekken gaat niet door. De organiserende stichting Optoch Kommitee Zitterd heeft dit zaterdagmiddag besloten in nauwe samenspraak met burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Sittard-Geleen en op advies van het team openbare orde en veiligheid.

• Start aanmelden Vrijwilligersweekend 2020

12 februari 2020

Doet u vrijwilligerswerk bij een sportclub, muziekvereniging, scouting of zet u zich op een andere manier als vrijwilliger in voor de maatschappij? Dan verdient u wel een gratis activiteit tijdens het jaarlijkse Vrijwilligersweekend op 14 en 15 maart. U kunt zich vanaf nu tot uiterlijk 28 februari aanmelden. Denk eraan, vol is vol!

• Sittard-Geleen start ontwikkeling gebied Kennedysingel

Persbericht I Sittard-Geleen, 12 februari 2020 – De gemeente Sittard-Geleen gaat het gebied tussen de President Kennedysingel en de Swentiboldstraat herontwikkelen. De eerste concrete actie is de bouw van een nieuwe brandweerkazerne door de Veiligheidsregio Zuid-Limburg op de hoek van de Broeksittarderweg en de Swentiboldstraat. Woningcorporatie ZOwonen onderzoekt of ze mee kan doen aan de gebiedsontwikkeling.