Nieuwe wethouders beëdigd

Tijdens de raadsvergadering van 19 februari zijn drie nieuwe wethouders benoemd en beëdigd. Ton Raven, Judith Bühler en Andries Houtakkers vormen sinds woensdagavond samen met burgemeester Cox en de zittende wethouders Pieter Meekels, Leon Geilen en Kim Schmitz het college van B&W van Sittard-Geleen.

Beëdiging Ton Raven, Judith Bühler en Andries Houtakkers door burgemeester Cox
Beëdiging Ton Raven (l), Judith Bühler en Andries Houtakkers - foto Sittard-Geleen.nieuws.nl

De beëdiging van de drie nieuwe wethouders vloeit voort uit de nieuwe coalitie die gevormd is en die bestaat uit de partijen gob, CDA, GroenLinks en de Stadspartij voor Sittard, Geleen en Born. Samen hebben deze partijen 25 van de 37 zetels in de gemeenteraad. De partijen hebben een addendum gemaakt op het bestaande coalitieakkoord.