Sittardse kinderoptocht wegens gevaar harde wind afgelast

De kinderoptocht die zondag 16 februari 2020, traditioneel de week voor de carnaval, door de Sittardse binnenstad zou trekken gaat niet door. De organiserende stichting Optoch Kommitee Zitterd heeft dit zaterdagmiddag besloten in nauwe samenspraak met burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Sittard-Geleen en op advies van het team openbare orde en veiligheid.

Kinderoptocht Sittard

Voor de gehele zondag verwachten de diverse binnen- en buitenlandse meteorologisch bureaus zeer onstuimig weer (harde wind van windkracht 6) met op grote schaal zware windstoten met uitschieters tot 80 km (windkracht 9). Deze weersomstandigheden zorgen voor de basisschoolkinderen, andere (jonge) deelnemers en het publiek voor, tijdens en na de optocht voor mogelijk onveilige situaties.

Vanaf windkracht 6 raden veiligheidsdiensten dergelijke buitenactiviteiten sterk af. Dit advies heeft het Optochkommitee en de heer Cox sterk laten meewegen in het uiteindelijke besluit. Dit ondanks de verwachte hoge buitentemperatuur. In het voortraject heeft de organisatie mogelijke andere opties, om de kinderoptocht alsnog te laten trekken, in ogenschouw genomen, echter zonder resultaat.

Het Optochkommitee Zitterd heeft in overleg met de gemeente Sittard-Geleen besloten de kinderoptocht te verplaatsen naar zondag 8 maart 2020.

Kinderoptocht Sittard