Februari 2021

• Raadsvergadering 25 februari 2021

Donderdag 25 februari vergadert de gemeenteraad digitaal. Er is geen publiek toegestaan bij de vergaderingen.

• Voorkom autodiefstal en auto-inbraken

De laatste weken is het aantal auto-inbraken in onze gemeente gestegen. Zorg dat u geen slachtoffer wordt, lees onderstaande tips. En ziet u verdachte situaties, meld deze dan!

• Belastingaanslag gemeente en waterschap 2021

19 februari 2021

In de laatste week van februari ontvangt u het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen.

• Voucher voor koopwoningeigenaren geldig tot 31 december 2021

18 februari 2021

Dankzij een uitkering vanuit het Rijk, de zogenaamde ‘Regeling Reductie Energiegebruik’ (RRE), startte de gemeente Sittard-Geleen in december 2020 een voucheractie om meer koopwoningen in de gemeente te verduurzamen.

• Zelf uw gemeentelijke belastingen berekenen

Als u in de gemeente Sittard-Geleen woont of er een bedrijf heeft, betaalt u gemeentelijke belastingen. Met de Lokale Lastenmeter Sittard-Geleen kunt u berekenen hoe hoog deze belastingen zijn.

• Gemeente bundelt onderzoeken Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

De gemeente bundelt het jaarlijks (verplichte) Wmo-cliëntervaringsonderzoek en het eigen periodieke individuele nazorgtraject tot één onderzoek, de continu-meting. Met de resultaten kunnen we de kwaliteit van de Wmo-dienstverlening meten en waar nodig verbeteren.

• Oproep Valentijn Glanerbrook

Zondag 14 februari is het weer zover: Valentijnsdag. Een dag die helemaal in het teken staat van romantiek en liefde. Ontmoette u uw (toch niet zo) ware liefde in het Burgemeester Damenpark in Geleen? Dan zijn wij op zoek naar uw verhaal!

• Actief benaderen gedupeerden kinderopvangtoeslag Belastingdienst toch mogelijk

De gemeente Sittard-Geleen gaat gedupeerden van de kinderopvangtoeslag actief hulp aanbieden. Dit is nu mogelijk omdat de Belastingdienst de gemeente gemachtigd heeft voor het ontvangen van contactgegevens van de gedupeerden in Sittard-Geleen.

• Ruim baan voor goede woningbouwplannen

Er komt meer ruimte om goede woningbouwplannen te realiseren in de gemeente Sittard-Geleen. Vanaf 8 februari is de nieuwe Beleidsregel ‘Ruim baan voor goede woningbouwplannen Sittard-Geleen’ van kracht. Hiermee kunnen goede woningbouwplannen zonder compensatie worden gerealiseerd. Dit betekent dat de initiatiefnemer nieuwe woningen kan realiseren, zonder de verplichting dat er minimaal eenzelfde aantal woningen moet worden gesloopt, er andere (minder goede) plannen moeten worden geschrapt of dat er een financiële compensatiebijdrage moet worden afgedragen.

• Unilocatie Grevenbicht-Obbicht

Voorbereiding besluitvorming door de raad

• Rondevergadering 4 en 9 februari

Donderdag 4 en dinsdag 9 februari vindt om 19:00 uur de rondevergadering digitaal plaats.

• Jaarmarkt St. Joep en Paasmarkt Born gaan niet door

Sittard-Geleen, 2 februari 2021 – De drukbezochte jaarmarkten St. Joep in Sittard en de Paasmarkt in Born gaan ook dit jaar niet door. Volgens het college van burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen is de kans nihil dat alle beperkingen die gelden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen in maart en april zijn opgeheven.