Belastingaanslag gemeente en waterschap 2021

In de laatste week van februari ontvangt u het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen.

U ontvangt de belastingaanslag 2021 van BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen). Op het biljet staat ook de nieuwe WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand. Verkoopcijfers van het kadaster tonen aan dat de huizenprijzen blijven stijgen. De WOZ-waarde stijgt nu al vijf jaar op rij. Nooit eerder was de WOZ-waarde zo hoog.

WOZ-bezwaar? Bel eerst met BsGW

Misschien is deze stijging voor u reden om uw WOZ-waarde te controleren en mogelijk bezwaar te maken. Bel dan eerst rechtstreeks met de BsGW via 088-8420 420. Op de dagen dat de aanslagen worden bezorgd kan het druk zijn aan de telefoon. Neem dan even de tijd en bel enkele dagen later met BsGW. De BsGW-taxateurs geven u graag een toelichting en beoordelen kosteloos of de WOZ-waarde correct is vastgesteld.

Bereken zelf uw gemeentelijke lasten

Precies weten waarvoor u betaalt? De lokale lastenmeter geeft u inzicht in uw gemeentelijke lasten. Wilt u zelf berekenen hoeveel u aan lokale lasten kwijt bent of wat een lagere WOZ-waarde doet met de te betalen belasting? Ga rechtstreeks naar https://sittard-geleen.lokalelastenmeter.nl

En als er toch een bezwaar nodig is?

Dan bent u bij BsGW ook aan het juiste adres. Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde doet u gratis en gemakkelijk digitaal via www.bsgw.nl /Mijn BsGW. U heeft daar zes weken de tijd voor, vanaf de datum (dagtekening) die op het aanslagbiljet staat. U kunt uw bezwaarschrift ook per post opsturen naar BsGW, Postbus 1271, 6040 KG Roermond. Vermeld in uw bezwaarschift het aanslagnummer en het pand waartegen u bezwaar maakt. Geef daarnaast aan waarom u vindt dat de WOZ-waarde niet juist is.

Meer informatie vind u op de website van BsGW www.bsgw.nl