Voorkom autodiefstal en auto-inbraken

De laatste weken is het aantal auto-inbraken in onze gemeente gestegen. Zorg dat u geen slachtoffer wordt, lees onderstaande tips. En ziet u verdachte situaties, meld deze dan!

Voorkom auto-inbraak!

  1. Laat geen geld, laptop, navigatie of andere dure spullen in uw auto liggen. Zet het handschoenenkastje open zodat dieven zien dat er niets te stelen is. Laat u toch apparaten in de auto liggen? Schakel dan bluetooth uit, zodat er geen signaal is.
  2. Parkeer de auto op een plek met veel licht, waar veel mensen komen en in het zicht. Zorg ook op uw eigen oprit voor goede verlichting. Inbrekers houden er niet van om in het zicht te staan.
  3. Let op uw autosleutels. Laat ze niet in onbeheerd achter. Gebruik een speciaal anti-diefstal-hoesje zodat het signaal van de contactloze sleutel niet kan worden opgepikt.

Auto’s met een contactloze sleutel

Tegenwoordig pikken criminelen het signaal van de sleutel op met een ontvanger. Met een gekoppelde zender kunnen ze vervolgens de autodeur openen en hun slag slaan. Ze kunnen zelfs uw auto starten en wegrijden. Of waardevolle spullen zoals het multimediasysteem, de stuurkolom en airbags meenemen. 
Tip: bewaar de sleutel in een speciaal hoesje of leg deze in een metalen kistje of koekblik, dat blokkeert het signaal.

Waaraan herkent u inbrekers?

  • Lang bij een auto rondhangen 
  • Gluren in auto’s 
  • Voelen aan de portieren
  • Paar keer terugkomen
  • Op de uitkijk staan

Verdachte situatie? Meld dit altijd!

Melden doet u via 112 (politie, spoed), 0900 - 88 44 (politie, geen spoed), politie/melding doen, of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000, meldmisdaadanoniem.

Doe altijd aangifte!

Is uw auto gestolen of is er ingebroken in uw auto, doe dan altijd aangifte! De kans dat uw auto of gestolen spullen teruggevonden worden is altijd aanwezig. Bovendien kan de politie door uw aangifte mogelijke daders sneller op het spoor komen en oppakken of zelfs diefstal of inbraken voorkomen.

Kijk op www.politie.nl voor meer informatie en doe aangifte.